Deel dit artikel
-

‘iPad Mini niet tijdig geleverd’

De gisteren aangekondigde iPad Mini 2 – de eerste kleine iPad met een hoge resolutiescherm – wordt mogelijk niet tijdig geleverd. Dat zeggen diverse analisten die al eerder al geruchten opvingen over tekorten van onderdelen.

Apple kondigde gisteren twee nieuwe iPads aan, de iPad Air en de iPad Mini 2. De eerste zal vanaf 1 november in een groot aantal landen verkrijgbaar zijn, waaronder de Benelux. Maar de iPad Mini komt volgens Apple ‘ergens in november’. Onduidelijk is echter waar en wanneer precies.

Volgens analist Rhoda Alexander van IHS iSuppli zijn er niet eens voldoende voorraden voor de kerstdagen en zal er tot begin 2014 moeten worden gewacht voordat de iPad Mini overal verkrijgbaar is. Het probleem schijnen de retinaschermen te zijn. Die zijn stukken compacter dan die van de iPad Air en daardoor lastiger te produceren. Het nieuwe display ondersteunt dezelfde resolutie (2048 bij 1536) als de grote retina-iPads. Daarnaast maakt de tablet gebruik van de A7 processor die ook in de iPhone 5S is opgedoken.

Apple blijft het oude model gewoon leveren, ook als de nieuwe iPad Mini verschijnt.

Deel dit bericht

1 Reactie

Fred

ik wil hem eigenlijk nu al ik wil echt niet lopen wachten tot 2014
ik hoop dat emerce dit keer mis zit

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond