Deel dit artikel
-

Jacqueline Smit weg bij Microsoft

Jacqueline Smit verlaat Microsoft Nederland als directeur Consumentenmarkt.

Dat bevestigt het softwarebedrijf desgevraagd aan Emerce. De woordvoering was kort voor publicatie niet in de gelegenheid aan te geven wat de exacte datum van uitdiensttreding is.

De directeur Consumentenmarkt is verantwoordelijk voor zaken als Xbox, Office, Windows en Windows Phone. In de periode voor 2006 was ze verantwoordelijk voor MSN. Smit verlaat het bedrijf na zeven jaar op het moment dat er zich ook een nieuwe algemeen directeur aandient.

Een exacte reden van haar vertrek is niet bekendgemaakt.

Algemeen directeur Theo Rinsema: “Het is op haar eigen initiatief. Ik beschouw het als een verlies van een talent. Dit houdt dus ook geen verband met de aangekondigde reorganisatie. Dit speelt zich voornamelijk op het hoofdkantoor af.”

Ook op Microsofts marketingafdeling heeft een aantal mensen te horen gekregen dat de contracten niet worden verlengd. Volgens een woordvoerder is het gebruikelijk om aan het einde van het fiscale boekjaar, eind juni, te kijken hoe groot de behoefte is aan ingehuurde extra capaciteit. Het bedrijf heeft ongeveer duizend eigen medewerkers en een ‘flexibele schil’ van tussen de twee- en vierhonderd.

*) Tips? Mail erwin@emerce.nl

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond