Deel dit artikel
-

J.P. Morgan trekt zich terug uit Zynga

J.P. Morgan, de bank die de beursgang van het online spelletjesbedrijf Zynga heeft begeleid, heeft zijn belang in de onderneming tot bijna nul teruggebracht, namelijk minder dan een half procent.

De overgebleven 2,6 aandelen zijn zo’n 7 miljoen dollar waard, zo blijkt uit documenten die Zynga bij waakhond SEC heeft ingediend. Een jaar geleden had J.P. Morgan nog een belang van 6,7 procent.

Analisten vinden de terugtrekkende beweging van J.P. Morgan geen goed nieuws. Het geeft duidelijk aan dat er weinig vertrouwen meer is in het bedrijf.

Zynga heeft een bijzonder moeilijk jaar achter de rug met voortdurend tegenvallende kwartaalcijfers en een gestaag dalende aandelenkoers die ooit op 10 dollar stond, maar na winstwaarschuwingen weggleed naar iets meer dan 2 dollar. Ongeveer vijf procent van het personeel  is op straat gezet en vorige maand werd de stekker uit elf gametitels getrokken, waaronder Petville, Maffia Wars en Fishville.

Onder druk van beleggers heeft Zynga zich inmiddels losgemaakt van Facebook om zich op andere gebieden te kunnen concentreren, zoals spelletjes voor tablets. Zynga heeft ook een flinke portfolio van octrooien voor online gokken opgebouwd.

Zynga zal op 5 februari zijn jaarcijfers toelichten.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond