Deel dit artikel
-

KPN zet Getronics International in etalage

KPN heeft de intentie om Getronics International te verkopen. Dat heeft het telecombedrijf vanochtend bekend gemaakt. De Nederlandse tak blijft behouden.

KPN heeft met AURELIUS AG overeenstemming bereikt over de verkoop van zijn ITC poot Getronics Europa en APAC. AURELIUS AG is een Duitse beursgenoteerde industriële holding. Getronics Europa en APAC heeft vestigingen in België, Luxemburg, Groot Brittannië, Ierland, Duitsland, Zwitserland, Hongarije, Maleisië en Singapore en heeft een ondersteunende serviceorganisatie in Nederland.

Getronics Europa en APAC realiseerden in 2011 een omzet van circa 450 miljoen met ongeveer 2.900 FTEs. KPN zal een minderheidsbelang behouden in Getronics Europa en Azië.

KPN heeft ook al overeenstemming bereikt over de verkoop van Getronics LATAM met OpenGate Capital, een internationale private investeringsmaatschappij. Getronics LATAM heeft vestigingen in Brazilië, Colombia en Mexico en realiseerde in 2011 een omzet van circa 115 miljoen euro met ongeveer 2.000 FTE’s.

De verkoop van Getronics International is een onderdeel van KPN’s strategie om zijn wereldwijde werkplekdienstverlening voor internationale klanten met behulp van strategische partners uit te laten voeren.

Naar verwachting zullen beide transacties in het tweede kwartaal van 2012 worden afgerond.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond