Deel dit artikel
-

Lancering Google Chromebook niet-exclusief voor Coolblue

Google Chromebook ligt over vijf weken in Nederlandse schappen. De apparaten van Acer en Samsung liggen bij Coolblue-winkel Laptopshop.nl in de schappen, maar daar ligt geen contract met exclusiviteit aan ten grondslag.

Dat bevestigt Google Nederland aan Emerce. “Het is mogelijk dat meer partners volgen”.

Op de website waar Google details geeft over de Chromebooks staat voor Nederland enkel Laptopshop.nl vermeld als verkoper. Het is daar nog niet mogelijk om een voorinschrijving te plaatsen.

Een blik op de andere landen waar de Chromebooks uitkomen, leert dat Google van land tot land met andere retailers als partner werkt.

Amazon slaat in Europa de grootste slag. Behalve in Amerika heeft het de laptops met Googles besturingssysteem ChromeOS ook in Frankrijk, Engeland en Duitsland in de schappen liggen.

De nieuwe draagbare computers zijn in Engeland ook bij PC World te koop. Ondanks zijn brede dekking in Europa is Pixmania enkel in Spanje en Italië de verkopende partij.

Consumenten kunnen de Chromebooks kopen voor een prijs van, naar schatting, tussen de 350 en 500 euro.

Scholen en bedrijven kunnen de computers ook huren. De huurprijs per gebruiker ligt tussen de 20 en 30 dollar per maand voor de periode van drie jaar. Daarbij heeft de huurder recht op gratis updates en reparaties.

Het verhuren van elektronica is een noviteit op de elektronicamarkt.

Directeur Pieter Zwart van Coolblue: “Ik weet het nog niet of we Chromebooks gaan verhuren”.

Hier presenteert Google zelf de werking van Chromebooks:

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond