Deel dit artikel
-

Michiel Buitelaar vertrekt bij Sanoma

Michiel Buitelaar verlaat Sanoma als COO Digital per 1 augustus. Een opvolger is niet bekendgemaakt.

Uitgeverij Sanoma maakt het vertrek van de bestuurder zojuist bekend. In een verklaring zegt Buitelaar: “Ik heb diverse levensfasen van het bedrijf meegemaakt, van Ilse Media naar Sanoma Digital tot waar we nu staan: één geïntegreerd bedrijf op één locatie, met verregaande samenwerking tussen de verschillende mediavormen (print, online, tv) die we hier hebben. Ik zie dat het bedrijf een nieuwe fase in gaat, mijns inziens ook moet gaan, en vind het voor de organisatie en voor mezelf een goed moment het stokje over te dragen.”

De operationeel directeur kwam via telecomaanbieders Ben, Orange en KPN uiteindelijk bij Sanoma terecht. Daar was hij vijf jaar actief als directeur over nieuwe digitale ontwikkelingen.

Over zijn opvolging klinkt het aarzelend: “Sanoma kijkt de komende tijd hoe zijn rol het beste kan worden ingevuld, in het licht van de marktomstandigheden en de evolutie van het bedrijf. Na de zomer komt Sanoma hier op terug.” De kans is reëel dat er geen vervanging komt, wat niet zou bevreemden aangezien de fundamenten voor de digitale transformatie er liggen en die omslag bij print vandaan gaande is.

Foto: dt10111 (xx)

Deel dit bericht

1 Reactie

WebshopAdvies

Jammer voor Sanoma! Denk echter dat er een mooie nieuwe uitdaging voor hem wacht.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond