Deel dit artikel
-

Microsoft stopt met merk Live

Microsoft hangt het merk Windows Live aan de wilgen. In de komende maanden worden alle accounts omgevormd tot conceptueel meer begrijpelijke ‘Microsoft accounts’.

Met de aanstaande introductie van Windows 8 en het nog vrij nieuwe Windows Phone neemt Microsoft de gelegenheid om meer duidelijkheid in zijn clouddiensten te maken. Zaken als Live ID, Live Mail, Live Photos verdwijnen. Het hele merk Live verdwijnt.

In de komende maanden wordt de naamsverandering doorgevoerd. Microsoft gaat online en in mobiele applicaties eenvoudige termen hanteren als Mail, Photos, Contact en Calendar. Opslagdienst SkyDrive behoudt zijn naam.

Chris Jones legt uit: “De Livediensten worden maandelijks vijfhonderd miljoen keer gebruikt. Dat houdt in dat iemand minimaal een keer per maand inlogt op Hotmail. SkyDrive of Messenger. Hotmail heeft 350 miljoen actieve gebruikers, Messenger driehonderd miljoen en SkyDrive 130 miljoen.”

“Je kunt je met ieder gewenst e-mailadres aanmelden voor een Microsoftaccount. Door aanvullende informatie te geven, zoals een mobiel nummer, kunnen we de inschrijving verifiëren.”

Foto: Mekuria Getinet (cc)

Deel dit bericht

2 Reacties

Hans Schepers

Wat betekent dit voor de @live.nl email accounts? Blijven die bestaan, zoja hoe lang nog en wanneer moet ik zelf handmatig een nieuw Microsoft account aanmaken?

Rob Quist

Hans,

Ik denk niet dat je account verloren gaat – net als Hotmail. Dat bestaat eigenlijk ook niet meer maar de accounts werken nu als Live mail account.

Groet,
Rob

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond