Deel dit artikel
-

Minister Schippers opent e-Health Convention

Minister Schippers gaat Emerce e-Health Convention openen, het jaarlijkse congres over de nieuwste ontwikkelingen rond E-Health, op 4 november in Pakhuis De Zwijger.

Schippers propageert al langer het gebruik van e-Health. Zij wil dat de mogelijkheden van deze technologie beter worden benut. De communicatie tussen zorgverlener en de patiënt (op afstand) wordt makkelijker, waardoor de zorg meer en beter rondom de patiënt kan worden georganiseerd.

Schippers en staatssecretaris Van Rijn stellen dat door meer technologie er meer ruimte komt voor de menselijke kant van de zorg. Omdat technologie hun werk uit handen neemt, krijgen zorgverleners meer tijd voor persoonlijke aandacht en een luisterend oor. De omslag naar e-Health levert dan ook meer kwaliteit van leven, meer gezondheid en meer comfort op.

Namens Public Health England komt John Newton naar Amsterdam. Hij was betrokken bij de Longer Lives”campagne van Public Health England waarin vroegtijdige sterfte voor het eerst inzichtelijk werd. Newton gaat in op het belang van transparante data, data delen en een sterke analyse.

Tim Laning van het Friese Grendel Games gaat spreken over medische serious games. De onderneming werkt nauw samen met ziekenhuizen en zorgverzekeraars (waaronder een Dfz en UMCG), zorgprofessionals, ondernemingen en patiënten om voor verschillende doelgroepen games en applicaties te maken met een wetenschappelijke onderbouwing.

Sjaak Vink is medeoprichter en Chief Innovation Officer van myTomorrows. De in 2012 opgerichte online marktplaats voor nog niet geregistreerde geneesmiddelen biedt een optie aan artsen en ernstig zieke patiënten die met lege handen staan.

Daan Dohmen presenteert de vijf belangrijkste trends voor zorginnovatie tot 2020. Tijdens zijn opleiding technische bedrijfskunde (inmiddels technisch geneeskunde genaamd) aan de Universiteit Twente ontdekte hij de kracht van moderne technologie voor de ouderenzorg. In 2004 startte hij zijn bedrijf Focus Cura.

Ook zijn er sprekers van diverse ziekenhuizen, zoals het Medisch Centrum Alkmaar (Michael Klemt-Kropp) en Catharina Ziekenhuis (Lukas Dekker).

Emerce en Skipr leden profiteren van € 100,- korting. Zij betalen € 295,-. Reserveer hier!

Deel dit bericht

1 Reactie

Priscilla - Fleur

Misschien kan Minister Schippers dan ook even goedkeuring geven op het toepassen van Lipo-filling, dat vrouwen na het hebben van borstkanker hun oude borst weer terug kan geven?!

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond