Deel dit artikel
-

Moederbedrijf Zoover op Europees overnamepad

De Duitse uitgeverij Tomorrow Focus is actief op zoek naar overnames van portalen in Noord- en Oost-Europa. Daarbij heeft het bijzondere belangstelling voor sites over reizen, mode, gezondheid en auto’s.

Sinds begin 2013 staat de Nederlander Toon Bouten aan het roer bij Torrow Focus. In een interview met Wirtschaftswoche geeft hij een idee van de strategie voor de komende twee jaar. Centraal daarin: focus op kernactiviteiten door afstoten van bedrijfsonderdelen en overnames op nieuwe markten.

In de komende 12 tot 24 maanden wil Bouten het portfolio van zijn bedrijf verder uitbreiden. In het segment Reizen zit zijn bedrijf al vrij sterk, aangezien het eigenaar is van onder meer HolidayCheck, Tjingo en Zoover. De groei zit vooral in Mode, Gezondheid en Auto’s. Daar richt hij zich in Duitsland op.

De oud-baas van European Directories vindt dat uitgevers vooral moeten inzoomen op specialistische segmenten en daar leidende posities in te nemen.

In gebieden waar Tomorrow Focus nog niet actief is, wordt gezocht naar overnames. Ook daarbij gaat het om specialistische portalen en dan met name in het noorden en oosten van Europa.

Zoals een recente presentatie aan de financiële markt laat zien (PDF), voelt het dochterbedrijf van uitgeverij Burda zich prettig bij transactioneel georiënteerde en user generated uitgaves.

Om de strategische focus kracht bij te zetten, is Bouten van plan om technologiebedrijven Cellular (apps) en Tomorrow Focus Technologie (hosting) te verkopen, volledig of deels via een joint-venture.

Tomorrow Focus haalde vorig jaar een omzet van 150 miljoen euro.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond