Deel dit artikel
-

MWC 2012: Microsoft geeft Windows 8 beta vrij

Microsoft lanceert vandaag op het Mobile World Congress in Barcelona een publieke bètaversie van zijn nieuwe systeemsoftware Windows 8. Het eerste OS dat de kloof tussen de pc en de smartphone moet overbruggen.

Vanmiddag gaat Microsoft tijdens een uitgebreide persconferentie in op alle eigenschappen van het nieuwe besturingssysteem.

Microsoft noemt het een Consumer Preview, maar het is niets anders dan een beta, zij het met een belangrijk verschil. Windows 8 moet ook kunnen draaien op toekomstige tablets.

Windows 8 werd afgelopen najaar al gedemonstreerd aan ontwikkelaars. Meest opvallend is het Metro-design dat is afgestemd op aanraakschermen. Wie een applicatie schrijft voor Metro kan die heel eenvoudig, door een vakje aan te vinken, met wat aanpassingen ook voor Windows Phone beschikbaar maken.

Of er op korte termijn ook Windows 8 tablets komen is de vraag. Zo liet Nokia weten dat men daarover nog geen besluit heeft genomen. HP zou aan drie tablets werken die op Windows 8 gaan draaien. Die zouden dit jaar nog moeten uitkomen.

De download (3 gigabyte) is vanaf een uur of drie beschikbaar.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond