Deel dit artikel
-

NFC portemonnee-app voor de iPhone

Of de nieuwe iPhone 5 zal beschikken over NFC voor contactloos betalen, moet nog worden afgewacht, maar DeviceFidelity en Vincento Payment Solutions wachten er niet op. Zij lanceren samen met MasterCard een prepaid mobiele NFC portemonnee-app voor de iPhone.

Die app werkt ook als de iPhone geen NFC aan boord heeft. De NFC SIM-kaart zit in een aparte hoes.

De Europese versie van Moneto, zoals de portemonnee-app heet, wordt eerst in Engeland gelanceerd. Het Verenigd Koninkrijk is een van de snelst groeiende markten voor prepaid en contactloze betalingen, zeggen de bedrijven.

De prepaid mobiele portemonnee maakt gebruik van een combinatie van de MasterCard PayPass-technologie en het iCaisse4X-platform van DeviceFidelity, met bijna vijfhonderdduizend verkooppunten in 41 landen. Moneto is gebaseerd op de technologie achter Kalixa, de prepaid MasterCard-kaart van Vincento.

Gebruikers krijgen de mogelijkheid hun bankrekening of creditcard te koppelen aan hun moneto prepaid-rekeningen om deze op te laden. Die dienst is straks ook beschikbaar  voor Android-gebruikers en in andere Europese landen.

Deel dit bericht

1 Reactie

Jeremy

NFC is echt fantastische technologie. Ben benieuwd waar het de komende jaren allemaal voor gebruikt gaat worden.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond