Deel dit artikel
-

Nieuwe directeur voor Apple Retail

John Browett wordt de nieuwe senior vice president Retail van Apple. Hij zal rechtstreeks aan Apple CEO Tim Cook rapporteren. Hiervoor was Browett werkzaam bij het Europese bedrijf Dixons Retail, waar hij sinds 2007 CEO was.

Browett wordt met ingang van april verantwoordelijk zijn voor de retailstrategie van Apple en de internationale uitbreiding van het aantal Apple Stores.

Voordat hij bij Dixons Retail aan de slag ging, had Browett al diverse leidinggevende functies bekleed bij Tesco plc, waaronder die van CEO van Tesco.com. Daarvoor was hij werkzaam als adviseur bij de Boston Consulting Group, waar hij klanten adviseerde over retail en consumentengoederen. Hij studeerde natuurwetenschappen aan de Universiteit van Cambridge en heeft een MBA gehaald aan de Wharton Business School.

De retailstores zijn een essentieel onderdeel van Apple geworden en dragen voor 12,7 procent bij aan de omzet. Er zijn 361 Apple Stores in tien landen. Naar verluidt wordt de Amsterdamse vestiging nog deze maand geopend.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond