Deel dit artikel
-

Office wordt streaming clouddienst

Microsoft heeft zojuist een nieuwe versie van Office gedemonstreerd, die sterk leunt op cloudgebruik. Skype en Yammer zijn reeds geïntegreerd.

Hoewel er nog steeds software geïnstalleerd kan worden, komt Microsoft met een nieuwe versie die tegen betaling ‘gestreamed’ kan worden naar iedere Windows 7 of Windows 8 pc, vooropgesteld dat er een internetverbinding aanwezig is.

Alle bestanden worden standaard opgeslagen in SkyDrive, de virtuele harde schijf van Microsoft. Net als bij Apples iCloud kunnen de documenten vervolgens vanaf ieder apparaat (tablets, Windows Phone, zelfs Macs) benaderd worden. De tijdelijke apps voor de diverse applicaties verdwijnen zodra de pc wordt dichtgeklapt. Hiervoor is wel een abonnement op Office 365 Home Premium vereist, de goedkoopste onlineversie.

Daarnaast blijft de mogelijkheid bestaan om gewoon een desktopversie te kopen. Virtuele opslag blijft ook dan een optie.

Microsoft heeft Office ook meer sociaal gemaakt. De intranetomgeving SharePoint is erg op Facebook gaan lijken, waarbij men zelfs onderwerpen kan ‘liken’. Skypegesprekken zijn te voeren vanuit Outlook en ook Yammer is onderdeel van Office geworden. Als onderdeel van Office 365 Home Premium krijgen klanten zestig gratis belminuten (voor gesprekken naar vaste nummers) per maand.

Microsoft demonstreerde vandaag vooral de tabletversie met sterk uitgeklede versies van Office-programma’s als Word en Excel, die desnoods volledig met de vinger kunnen worden bediend.

Een uitgebreide impressie staat hier. De cloudversie kan hier worden uitgeprobeerd.

Wanneer de nieuwe Office verkrijgbaar zal zal is niet bekendgemaakt.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond