Deel dit artikel
-

Ogone groeit 35 procent

Online dienstverlener voor betalingsverkeers Ogone zag het gebruik van zijn platform in 2012 met 35,4 procent groeien tot een totale waarde van 16,6 miljard euro aan afgehandelde transacties.

Ook voor dit jaar verwacht de internationaal opererende payment provider Ogone een groei van rond de 35 procent. Daarmee zou het voor het eerst door de grens van 20 miljard euro gaan. Dat is geen omzet, maar de waarde van de transacties die de Belgen helpen afhandelen. Ze ontvangen een commissie per x-aantal transacties.

Komend jaar wil Ogone zich meer gaan richten op ‘de transitie naar mobiele betalingen met behulp van nieuwe oplossingen’. Daarvoor kreeg het in juli 2012 extra expertise in huis met de overname van Tunz. Daarnaast beschikte deze over een Europese e-Money licentie. Anders gezegd, het mag als elektronisch geldinstelling optreden. “Deze stelt [ons] in staat om een white-label oplossing te bieden waarmee onder andere webwinkeliers, banken en operators zelf een mobiele betaaldienst kunnen leveren aan hun klanten.”

Dit artikel is voor premium abonnees . Log in of meld je aan!