Deel dit artikel
-

Online verkoop in Europa naar 300 miljard euro

Online verkoop in Europa maakt een enorme groei door. Dat blijkt uit de omzetvoorspelling van eCommerce Europe, de Europese koepelorganisatie voor webwinkels, waarin Thuiswinkel.org als een van de initiatiefnemers participeert. Dit jaar groeit de online omzet met 22 procent. Vooral in Zuid- en Oost-Europa neemt het aantal online aankopen explosief toe.

eCommerce Europe verwacht dat de totale omzet van e-commerce in 2012 305 miljard euro zal bedragen. In 2011 lag de omzet nog op 254 miljard. Opvallend zijn de hoge groeipercentages van landen in Zuid- en Oost-Europa. Ook in andere landen wordt een enorm groeipercentage verwacht, zoals in Frankrijk, Duitsland, België, Italië en Spanje. Volgens eCommerce Europe zijn het Verenigd Koninkrijk, Frankrijk en Duitsland gezamenlijk verantwoordelijk voor zeventig procent van de totale EU-markt.

In Europa hebben met name de Scandinavische landen, Nederland en het Verenigd Koninkrijk een voorsprong als het gaat om het gebruik van internet en het gebruik van mobiele apparaten. Zowel op het gebied van e- als m-commerce (verkoop via smartphones en tablets) scoren deze landen erg hoog. In deze landen zijn zeventig tot tachtig procent van de internetgebruikers e-shoppers. De internetpenetratie is hier negentig procent of hoger. In de landen met een koppositie liggen de groeipercentages nu tussen de tien en vijftien procent.

Wereldwijd is Europa de grootste markt. De Verenigde staten volgen met een verwachtte omzet van 280 miljard in 2012. Daarna volgt Azië met een omzet van 216 miljard in 2012.

Wereldwijd wordt een groei van twintig procent verwacht voor e-commerce. In Zuid-Amerika zal dit percentage uitkomen tussen de 25 en 30 procent dit jaar, goed voor 43 miljard euro. Brazilië is in dit werelddeel markleider.

De komende jaren zal de groei van online verkoop voor een belangrijk deel bepaald worden door de stormachtige ontwikkeling die m-commerce doormaakt. In het Verenigd Koninkrijk zal m-commerce in 2012 al twintig procent van de totale online verkoop uitmaken. Eind 2011 was dit vijf procent.

Deel dit bericht

3 Reacties

Jeremy Timessen

Zuid-Europa? Dacht dat zij geen geld meer hadden?

Marinus van den Elshout

Als je weinig geld hebt, dan kijk je waar je iets het goedkoopst kan krijgen he… Ff Googlen en dan zit je al snel bij een webshop.

Ik vind het een mooie ontwikkeling en wij groeien keihard mee.

pietparra

het gaat harder en harder, goede zaak!

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond