Deel dit artikel
-

Online vitaliteitscoach Youplus getroffen door faillissement

EHealth pionier Health Impact Solutions, het bedrijf achter de online vitaliteitscoach Youplus, is ondanks financiële steun van verzekeraar Menzis en participatiemaatschappij PPM Oost, failliet.

Het bedrijf kreeg geen kapitaal voor vervolginvesteringen, maar zoekt alsnog partijen voor een doorstart.

Het bedrijf was in 2007 opgericht door Pieter van Halewijn (ex-Philips) en strateeg Paul van der Torre (ex-Wolters Kluwer).

Youplus koppelde een persoonlijk gezondheidsprofielaan specifieke modules. Bleek uit opgegeven informatie dat de werknemer last heeft van stress, dan was er een module ‘Floreren’ beschikbaar. Andere modules hadden betrekking op RSI-preventie, beweging en gezond eten. Ook een sollicitatietraining behoorde tot de mogelijkheden. Men werkte samen met wetenschappelijke instellingen in Nederland, Canada en Zweden.

Om video’s van Youtube te kunnen tonen, dienen analytische cookies en tracking cookies geaccepteerd te worden.

Deel dit bericht

2 Reacties

Tadek Solarz

Geachte redactie,

Het artikel suggereert dat HIS eigenaar is van Youplus.
Dit is niet het geval. Zorgverzekeraar Menzis die mede aan de basis stond van de ontwikkeling van het platform is eigenaar en zorgt voor continuïteit. Voor meer info kijk op youplus.nl

Redactie

Dank voor de aanvulling, maar er staat nergens dat HIS eigenaar was van YouPlus. Dat het een samenwerking betreft met Menzis is destijds gewoon aangekondigd.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond