Deel dit artikel
-

Online zonnebrillenspecialist Eye-wear.nl verkocht

Online zonnebrillenspecialist Eye-wear.nl, inmiddels al zo’n zeven jaar oud, is voor een onbekend bedrag overgenomen door een consortium bestaande uit Citylens, Crystal Beheer en Monobrands.nl.

Eye-wear.nl werd opgericht in 2006 door Bernd Damme en claimt inmiddels het marktleiderschap in Nederland. De collectie bestaat uit meer dan 43 merken zoals Ray-Ban, Gucci, Tom Ford en het Nederlandse Sinner. Naast zonnebrillen worden ook speciale producten voor bijvoorbeeld de wintersport aangeboden.

Er bestond behoefte aan uitbreiding, met name in de richting van optiekzaken en een sterker assortiment met contactlenzen en correctiemonturen. In 2012 werd daarom gezocht naar de juiste partijen. De overnemende partijen hebben elk hun eigen expertise: e-commerce (Monobrands) en optiek (Citylens). Het laatste bedrijf heeft optiekwinkels in Rotterdam en Den Haag.

De markt van (zonne)brillen groeit de komende jaren sterk, mede door de vergrijzing. Ook zit er nog steeds groei in mode-artikelen.

De overname heeft geen gevolgen voor de dienstverlening aan haar klanten. De koopsom word niet bekendgemaakt.

Deel dit bericht

1 Reactie

Noreply

Grootste luchtbel die er is. Vraag jaarrek Cravatta eens op, nog geen 30K omzet. Maar volgens Bernd hadden ze al 100K in 2011. http://www.sprout.nl/357/25-on

Dat eye-wear.nl zal em ook geen miljoenen opgebracht hebben, dat is pas net een BVtje geworden na jaren lang eenmanszaakje te spelen. Maar hey Bernd, gefeliciteerd man, je bent weer in de media. Dat is meer waard dan een paar centen op de bank.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond