Deel dit artikel
-

Privégegevens van 315.000 Nederlanders op straat na hack

Privégegevens van 315.000 gebruikers van de websites Beauty.nl en Recreatief.nl liggen op straat. Dat meldt website Security.nl. Er zouden ook namen van Nederlandse ambtenaren en Kamerleden tussen zitten.

Het gaat volgens de site om 85.000 e-mailadressen die bij Beauty.nl zijn geregistreerd en 230.000 e-mailadressen van gebruikers van Recreatief.nl. Ook werd de login van de Beauty.nl FTP-server achterhaald en het IP-adres en inloggegevens van weer een andere site, waar nog eens 82 databases met meer dan 200.000 adressen te vinden waren. In veel gevallen ging het om sites die onder WordPress draaien.

Met veel inloggegevens hadden de anonieme aanvallers ook toegang tot Nederlandse sites als relaxbon.nl, zakelijk.nl, health.nl en personeelsvereniging.nl.

De hack, uit naam van Antisec, Anonymous en Lulzsec, zou gepleegd zijn uit protest tegen ‘censuur, SOPA en Stichting Brein’.

Volgens Security.nl zitten er onder meer e-mailadressen tussen van werknemers van het Ministerie van Defensie. Die zouden zakelijke e-mailadressen voor reactieve websites  hebben gebruikt. Verder werden gegevens van onder andere CDA-Fractielid Daniëlle Koster en PVV-Kamerlid Hero Brinkman aangetroffen. Daarnaast werden e-mailadressen van werknemers van de Telegraaf, NRC, Het Parool, ABN Amro en Rabobank gevonden.

Deel dit bericht

1 Reactie

Marcel

Nog een reden om meerdere emailadressen aan te maken. Bijvoorbeeld ook handig voor het posten van berichten op fora ;-).

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond