Deel dit artikel
-

Samsung doet een mini

Het is weer even 1-1 in het hevige gevecht tussen Samsung en Apple. Gisteren werd een kleinere variant van de Galaxy S III mini gelanceerd, Samsungs antwoord op de iPhone5.

Samsung gaat hard. Ook in Nederland. Volgens GfK heeft Samsung inmiddels een marktaandeel van 46,9 procent. Het Zuid-Koreaanse bedrijf is ook nog eens verantwoordelijk voor het leeuwendeel van de verkochte Android-smartphones in Nederland. Die groei gaat ten koste van HTC, LG en Sony. Nokia bekleedt met 16,5 procent de tweede plaats, hoewel Apple Nokia regelmatig inhaalt (cijfers over augustus).

Apples iPhone5 is inmiddels niet aan te slepen, en de onlineverkoop bij Vodafone is door schaarste van het toestel tijdelijk gestopt. Daar zou Samsung met de Galaxy S III mini van kunnen profiteren. Temeer daar het scherm ongeveer even groot is als dat van de nieuwste iPhone. De Zuid-Koreanen willen blijkbaar toch ook de markt van dunnere schermen blijven bedienen.

De naam Mini is ietwat misleidend. Er is nauwelijks ingeleverd op prestaties, afgezien van een iets andere processor. Het design is identiek aan het grote model. Er draait Android 4.1 Jelly Bean met TouchWiz-aanpassingen zoals S Voice en Smart Stay op, er is 3G-connectiviteit (HSDPA tot 14,4 Mbps), dualband Wi-Fi, Bluetooth 4.0 en NFC aan boord. De 5-megapixelcamera met LED-flitser kan 720p video’s schieten en er zit aan de voorkant nog een extra VGA-camera.

Prijzen en verschijningsdata zijn nog niet bekendgemaakt, maar verwacht wordt dat de mini goedkoper zal zijn dan het grote model.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond