Deel dit artikel
-

Samsung lanceert Dick Tracy-horloge

Samsung heeft vandaag in Berlijn zijn slimme horloge GALAXY Gear gepresenteerd, een minicomputertje waarin zelfs een megapixelcamera en microfoon verborgen zitten. Maar communiceren doet hij helaas alleen met Samsung-smartphones.

De foto’s waren al uitgelekt, de specificaties nog niet. De GALAXY Gear van Samsung informeert je over inkomende berichten, oproepen, sms’jes of e-mails. Handsfree bellen kan ook, net als Dick Tracy ooit in een in een horloge sprak. Ook kun je met S Voice-berichten opstellen, nieuwe agenda-items maken, je alarm instellen en het weer checken.

Het horloge, een uit een lange reeks modellen die nog moet worden aangekondigd, is verrassend veelzijdig. Zo zit er onder meer een 1,9 megapixel camera ingebouwd. Daarmee kun je foto’s of filmpjes maken en die direct delen via sociale media. Met Auto Lock gaat het scherm van de corresponderende smartphone automatisch op zwart zodra de GALAXY Gear er meer dan 1,5 meter van verwijderd is. Zodra de afstand korter is, wordt dat automatisch teruggedraaid. Je smartphone kwijt? Met Find My Device vind je hem makkelijk terug, want hij geeft signalen af door licht te geven en te vibreren.

De grootste teleurstelling is misschien wel dat hij uitsluitend werkt met Galaxy-smartphones van Samsung, niet me Android-toestellen van andere merken.

De GALAXY Gear komt beschikbaar in zes kleuren: Jet Black, Mocha Gray, Wild Orange, Oatmeal Beige, Rose Gold en Lime Green wordt op 25 september samen met de GALAXY Note 3 in meer dan 140 landen waaronder de Benelux gelanceerd. De prijs valt mee: 299 euro.

De markt voor slimme horloges moet zich nog bewijzen. Canalys denkt dat er volgend jaar vijf miljoen wereldwijd van over de toonbank gaan, maar het is niet meer dan een slag in de lucht.

Deel dit bericht

3 Reacties

Peter Gloudemans

Wie een echte smartwatch zoekt, kan beter naar de Omate TrueSmart kijken. Zowel stand-alone met sim-kaart als in combinatie met elke Android smartphone te gebruiken. Stof- en waterdicht. Snellere processor, 5 Megapixel camera en een stuk goedkoper.

Bert

Wat ik vooral opvallend vond was de keuze om de camera in het bandje te monteren. Door deze plaatsing wordt het onmogelijk om via het horloge te videobellen.

Het horloge dat door Qualcom gepresenteerd werd vond ik eerlijk gezegd indrukwekkender, vooral door de langere accuduur.

onlineenergievergelijker

de smart watches zijn nu wel heel erg in. Het is wel goed aangeslagen bij de android en ios gebruikers

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond