Deel dit artikel
-

Samsung lanceert zakelijk programma voor smartphones

Samsung wil dat niet alleen consumenten zijn smartphones kopen, ook het bedrijfleven moet om. Om ondernemingen tegemoet te komen is een enterprisemerk gelanceerd: Samsung Approved for Enterprise (SAFE).

Het programma omvat bestaande Android-toestellen, en op dit moment heeft alleen de Galaxy S III de goedkeuring gekregen. De zakelijke versie is voorzien van 256 bit-versleuteling, ondersteuning voor Microsoft Exchange ActiveSync, de meest voorkomende VPN-netwerken, maar ook oplossingen voor Cisco AnyConnect, Juniper Junos Pulse, SAP Afaria en MobileIron MyPhone@Work.

Samsung heeft het programma min of meer afgekeken van Motorola, die onder de noemer Motorola Business Ready ook enterprisetoestellen met Android levert.

Samsung beheerst op dit moment vooral de consumentenmarkt voor Android smartphones met een marktaandeel van veertig procent.

Deel dit bericht

2 Reacties

Dennis Kokkelink

Het getal in de laatste regel van het artikel klopt niet:

Samsung heeft in Nederland momenteel een marktaandeel van 48% in smartphones en 79% binnen Android.

Android heeft een aandeel van 63% onder mobiele besturingssystemen in Nederland. (bron: GfK Retail & Technology)

Het genoemde getal geldt voor het wereldwijde marktaandeel maar dat lijkt mij voor de Nederlandse lezers van Emerce minder relevant.

Redactie Emerce

De cijfers kloppen wel, maar zoals u zelf constateert slaan zij niet op Nederland. Daarnaast is het SAFE programma in eerste instantie voor de internationale markt bedoeld, en dus zijn Nederlandse cijfers in dit verband juist niet relevant.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond