Deel dit artikel
-

Samsung minder zeker over toekomst

Samsung is iets minder positief over de toekomst, ondanks een zoveelste recordkwartaal. Omzet en winst stegen afgelopen kwartaal met resp. 20 en 50 procent. Het is vooral de mobiele sector die onder druk komt te staan.

In het tweede kwartaal van 2013 noteerde Samsung (pdf) een omzet van 7,77 biljoen won (5,28 miljard euro), vijftig procent meer dan een jaar geleden. De winst groeide met twintig procent van 47,6 biljoen won (32,35 miljard euro) naar 57,46 biljoen won (39 miljard).

De mobiele afdeling zag een omzetstijging van 8,8 procent naar 23,5 miljard euro, maar de winst daalde met 3,3 procent naar 4,27 miljard euro. De introductie van het paradepaardje Galaxy S4 is nog niet de kip met de gouden eieren gebleken. Samsung zegt dat de kosten voor het ontwikkeling van nieuwe producten toeneemt, maar daarnaast krimpt de wereldmarkt voor smartphones. Samsung publiceert nooit aantallen verkocht telefoons, maar marktvorser IDC schat dat er tussen april en juni 72,4 miljoen Samsung smartphones zijn verscheept. De totale investeringen worden met een miljard dollar verhoogd.

De componentendivisie lijkt zich overigens wel te herstellen. De omzet in chips steeg 71 procent. Samsung lijkt ook te profiteren van de vraag naar platte OLED-schermen, die onder meer in de Galaxy-smartphones worden gebruikt.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond