Deel dit artikel
-

‘Sanoma boekt miljoenen omzet met mobiele apps’

Sanoma Media zou in 2011 circa drie miljoen euro omzet hebben gerealiseerd met de verkoop van apps voor telefoons en tablets. Het aantal downloads kwam vorig jaar uit op een kleine 2,5 miljoen.

De uitgever bracht vorig jaar in Nederland 42 apps op de markt, wat het totaal op 73 bracht. Dat blijkt uit een jaaroverzicht over de mobiele ontwikkelingen dat vanochtend verscheen.

Daar valt bijvoorbeeld in te lezen, dat een kwart van de nieuwe apps enkel voor de iPad is geschikt. En dat de meeste apps worden gemaakt voor de mobiele platformen van Apple. Android is een goede tweede.

Hoeveel unieke gebruikers er waren en hoe zich dat over de tijd heen ontwikkelde, meldt Sanoma niet. Wel wordt duidelijk dat de apps gezamenlijk 672 miljoen bezoeken verwerkten. Het mobiele publiek genereerde 2,5 miljard pageviews via de telefoon en 251 miljoen via tabletcomputers.

Marktanalist Telecompaper rekende de cijfers door, en komt tot de slotsom dat Sanoma vorig jaar 3,2 miljoen euro omzet boekte met zijn betaalde apps. De gemiddelde verkoopprijs van een app wordt op 1,90 euro gesteld.

Titels over nieuws en auto’s blijken de populairste uitgaven:

Foto’s: Eelke Dekker (cc)

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond