Deel dit artikel
-

Social gaming op GooglePlus dreigt te mislukken

Dat het niet goed gaat met GooglePlus, het sociale netwerk van de zoekgigant, was reeds bekend. Wel veel registraties, maar weinig actieve gebruikers. Nu zien bedrijven er ook geen brood meer in. De ene aanbieder van social gaming na de andere trekt zich terug.

AllthingsD meldt het vertrek van Wooga. Het spel Monster World is al niet meer beschikbaar, en meer titels volgen, zoals Bubble Island en Diamond Dash per 1 juli. PopCap, een dochter van Electronic Arts, haalt maandag Bejeweled Blitz uit de lucht.

Dat is slecht nieuws voor Google, want EA en Wooga behoren tot de vier grootste aanbieders van social games op Facebook.

PopCap wil niet met zoveel woorden zeggen dat het platform is afgedankt. “We blijven ontwikkelen voor Google-platforms.”

Zo’n veertig aanbieders zitten nog op het platform en Rovio’s Angry Birds, Disney’s Gardens of Time en Zynga’s CityVille, Poker en Mafia Wars 2 blijven beschikbaar. Veel van deze bedrijven hebben echter ingestemd met social games, omdat Google ze meer bood dan Facebook: slechts 5 procent van de omzet is voor Google, Facebook rekent 30 procent.

Deel dit bericht

3 Reacties

KoalaBear

Dat zegt meer over jullie definitie van ‘niet goed gaan’ dan over Google+. Dat we meer voor de interactie gaan ipv de games.

Mark

@KoalaBear: yeah right, keep on dreamin’
Gplus wordt gebruikt door een select groepje mensen, maar dat was niet de intentie van Google, zij willen een social layer over al hun producten zodat gebruikers eenvoudig interacties konden uitzetten onderling.
Dat eerste is gelukt, maar dat is puur een technisch iets.
Dat tweede en tevens het belangrijkste voor Google niet.
Kortom: G+ #fail

KoalaBear

@Mark: Gaan we zeker doen. Wat vijandig…

Google plus is succesvoller als ze hadden gedacht. Daarnaast bestaat het nog geen jaar, dus wat wil je. Dat laat ik het bij.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond