Deel dit artikel
-

Sterke groei online handel studieboeken

Steeds meer studenten kopen hun studieboeken online. Op jaarbasis zag handelsnetwerk BookNext het aantal verhandelde studieboeken met 23 procent toenemen. De onderneming verwacht dat aan het begin van het nieuwe studiejaar voor ruim een half miljoen euro aan studiemateriaal verkocht wordt.

Een Nederlandse student is jaarlijks ongeveer 450 euro kwijt aan studieboeken als deze nieuw worden aangeschaft. Studieboeken worden na de tentamens zelden meer ingekeken en studeren wordt steeds duurder. En dus wordt er steeds meer tweedehands aangeschaft. Uit de gegevens van BookNext blijkt dat de prijzen die studenten vragen voor hun gebruikte studieboeken gemiddeld 55 procent van de nieuwwaarde bedragen.

BookNext heeft deze zomer haar netwerk uitgebreid door de overname van Tweedehandsstudieboeken.nl. Andere BookNext-websites zijn Studieboekenmarkt.nl en Tweedehandsstudieboeken.com.

Vlak voor het nieuwe collegejaar lanceert BookNext vandaag twee vernieuwde websites en een app voor iPhone en Android. Een student kan op de BookNext-websites (of via de apps) zoeken op titel, auteur of ISBN-code. In de resultaten staan niet alleen de boeken die via Tweedehandsstudieboeken.nl of Studieboekenmarkt.nl worden aangeboden, maar ook studieboeken die te koop staan via boekverkopers als De Slegte of bol.com.

Anders dan deze websites houdt BookNext geen percentage van de vraagprijs in voor haar diensten. De koper neemt rechtstreeks contact op met de verkoper, zonder tussenkomst van BookNext.

BookNext is ontstaan na de overname van Tweedehandsstudieboeken.nl (sinds 2000) door Studieboekenmarkt.nl (sinds 2002). Beide websites zijn altijd gratis geweest voor gebruikers.

Deel dit bericht

3 Reacties

Wouter Kroon

Gefeliciteerd Herman, mooie site geworden. Dat er meer handel is in tweedehands studieboeken zien we gelukkig ook op Bookmatch en Studieboeken.net

Succes de komende weken.

Herman de Waard

Goedemorgen Wouter, bedankt voor je felicitatie. Mooi verder dat je ook goed draait met de sites, zelf ook een goed studieboekenseizoen gewenst.

Thijs Kleijn

Dat is goed nieuws. Sinds kort is het ook mogelijk om naast uittreksels ook nieuwe studieboeken te kopen op http://www.studentsonly.nl. Studenten kunnen bij ons ook zelf hun tweedehands studieboeken verkopen. Uiteraard rekenen we daar niets voor!

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond