Deel dit artikel
-

Surseance voor Selexyz

Boekhandelketen Selexyz vraagt uitstel van betaling aan. Dat meldt het bedrijf zelf in een ultrakort persbericht. Daarin staat dat commissarissen, bank en crediteuren van Selexyz het niet eens zijn geworden met de potentiële investeerder.

Ondanks de relatief goede resultaten in winkel- en internetomzet van de Boekenweek is er onvoldoende liquiditeit in kas om de winkelhuur en salaris kosten te kunnen betalen. Daarom is besloten surseance van betaling aan te vragen, zo laat het bedrijf weten.

De geschiedenis van het boekenbedrijf gaat terug naar 1753, toen Dirk Kemink in Utrecht een drukkerij annex boekhandel opende. Tegenwoordig heeft het bedrijf winkels in grote steden, waaronder Scheltema in Amsterdam.

Een aantal jaren geleden kreeg boekhandel Selexyz de kans om bol.com over te nemen. In 2002 was bol.com voor 200.000 euro te koop. Oud-directeur Matthijs van der Lely van Selexyz vertelde een dezer dagen in Elsevier dat de beslissing om bol.com niet te kopen ‘de grootste fout van mijn leven’ is geweest.

Deel dit bericht

1 Reacties

Meubels

Zo zie je maar dat je nooit een bedrijf moet onderschatten.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond