Deel dit artikel
-

Terecht ontslag na belediging op Facebook

Een werknemer van Blokker is terecht ontslagen nadat hij zijn onvrede over het bedrijf had geuit op Facebook. De werknemer mag zich niet beroepen op de vrijheid van meningsuiting, aldus de kantonrechter in Arnhem.

De werknemer was begin dit jaar in dienst gekomen als magazijnmedewerker in het distributiecentrum te Geldermalsen. Hij had om een voorschot gevraagd die hem werd geweigerd. Dat kon de man niet verkroppen en zou zich daarom ‘opgefokt hebben gedragen op de werkvloer’.

Ook uitte de man zijn ongenoegen op Facebook: ‘blokker wat een hoerebedrijf spijt dak er ben gaan werken en die mensen ook d er werken vooral me teamleider wat een gore achter de ellebogen nijmegseple nep wout je ken aan die kkstreken van hem wel merken dat hij uit nijmegen ko en wout uis geweest de hoerestumperd ooit komt mijn dag en geloof me dan st ze te janken kkhomo,s’

Voor Blokker waren deze uitlatingen onacceptabel en het bedrijf besloot het dienstverband te beëindigen.

De rechter spreekt van een ‘grovelijke belediging’. ‘Het argument van werknemer dat Facebook tot het privédomein van de werknemer behoort, is naar het oordeel van de kantonrechter onjuist, daar werknemer aldus miskent dat het privékarakter van Facebook betrekkelijk is, zo ook het begrip ‘vrienden’. In dit geval heeft één van de collega’s van werknemer, die kennelijk tot de ‘vriendenkring’ behoort, Blokker van het bericht op de hoogte gesteld.’

Deel dit bericht

2 Reacties

Michael

Grappig te zien dat deze man op facebook hele andere woorden gebruikt dan tegen de rechter. Aan de hand van die uitlatingen zou je niet zeggen dat hij als argument ‘Facebook tot het privédomein van de werknemer behoort’ zou kunnen uitbrengen.

Cyriel

@Michael, ik neem aan de advocaat (mr Snoek) van de werknemer dit argument geformuleerd heeft…
@allen, mooi dat nu in een gerechtelijke uitspraak is vastgesteld dat het begrip “vrienden” op Facebook betrekkelijk is.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond