Deel dit artikel
-

Topmanagers verlaten Rocket Internet

Twee topmanagers van Rocket Internet stappen op bij de incubator en beginnen voor zichzelf. Ze gaan hetzelfde doen als bij hun vorige bedrijf, maar dan vanaf op eigen initiatief en vanaf nul.

Raphael Strauch en Mads Faurholt-Jorgensen waren tot voor kort Global MD bij Rocket Internet. Dat houdt in dat ze tientallen labels uit de Rocketstal opschaalden van 1 naar x landen. Nu beginnen ze voor zichzelf in Nova Founders en plukken, waar mogelijk, oud-collega’s weg die ze ooit zelf wierven.

Nova Founders zoekt bestaande bedrijven en ondernemers met nieuwe ideeën. Het moet in de aard altijd gaan om concepten gaan waar al eeuwen vraag naar is. Of, anders gezegd, bestaande vraag die op de nieuwe mondiale markt kan worden beantwoord. Zalando en Groupon zijn twee voorbeelden van bedrijven die het tweetal internationaal uitrolden.

In een interview met Venture Village zeggen de oprichters dat ze dertig procent van hun werk in Europa zullen verrichten. Zeventig procent zal echter in Azië plaatsvinden, een van ’s werelds hardst groeiende regio’s.

De onderneming is in gesprek met verscheidene investeerders die al tientallen miljoenen dollars boden voor een belang in de startup. Deze financiële partijen lijken vertrouwen te hebben in het kunnen van de voormalig managers van Rocket Internet.

Bij Rocket Internet vond eerder een kleine exodus van toptalent plaats. Toen stapte een aantal managers op om Project A Ventures op te richten, een incubator onder de vleugels van Otto.

Foto: Terence Jones (cc)

Deel dit bericht

1 Reacties

Igor

Opvallend dit. Wat is je bron, kan er helaas weinig over vinden…

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond