Deel dit artikel
-

Topnamen in bestuur Yahoo

De Raad van Bestuur van Yahoo krijgt versterking van een aantal topnamen, onder wie oud-oprichter David Filo en investeerder Charles Schwab.

Filo en Schwab zijn samen met H. Lee Scott Jr. voormalig CEO van het warenhuis Walmart voorgedragen voor de Raad van Bestuur. Filo is een echte Yahoo-veteraan. Hij richtte het bedrijf samen met Jerry Yang op in 1994. Yahoo was destijds weinig meer dan een lijst van favoriete websites. Nadat Yang in 2012 ontslag nam, bleef Filo de technische afdeling aansturen. In een verklaring wees CEO Marissa Mayer op zijn ‘diepe kennis van de cultuur van Yahoo’. Aandeelhouders mogen eind juni stemmen over de benoemingen.

Gisteren werd ook bekend dat de in januari ontslagen operationeel directeur Henrique de Castro een gouden handdruk van 57,96 miljoen dollar heeft gekregen. Hij zat nog geen half jaar op zijn post. Het bedrag hangt samen met de beurswaarde van Yahoo, die is toegenomen. In januari circuleerden overigens hogere bedragen.

Re/code meldt intussen dat Yahoo met Apple wil onderhandelen om de standaard zoekmachine van de Safaribrowser te worden. Het bedrijf wil weer meer de nadruk leggen op haar eigen zoeksysteem, maar dan specifiek voor mobiele toepassingen. Yahoo is de belangrijkste zoekconcurrent van Google en Microsoft. Ook zouden er plannen zijn om een concurrent van Yahoo in het leven te roepen.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond