Deel dit artikel
-

Twee Nederlandse finalisten bij Europese Plugg

Distimo en Inbox2, twee Nederlandse start ups, wisten in Brussel door te dringen tot de finale van de Start-Ups Rally van het web 2.0-congres voor start-ups, Plugg. Ze waren in goed gezelschap van de derde finalist en utieindelijke winnaar Fits.me.

Distimo laat ontwikkelaars software publiceren naar meerdere platforms. Daarnaast analyseert de start-up populariteit, prijselasticiteit, concurrentie en voorkeuren. De Nederlandse start up was eerder een van de prijswinnaars van Mobile LaunchPad.

"Er waren 170 aanmeldingen en 20 daarvan mochten in Brussel in twee minuten hun verhaal pitchen. Wij behoorden tot de drie finalisten die door gingen naar de laatste ronde, waar we nog eens tien minuten kregen om ons verhaal te doen", aldus Distimo-oprichter Vincent Hoogsteder.

Investeerders

Hij had niet verwacht zo ver te komen. "Vaak zijn het de start ups gericht op consumenten die in de smaak vallen. En wij zijn toch meer b2b." Tijdens het congres heeft Hoogsteder waardevolle contacten opgedaan. "Als ik de kaartjes zo bekijk die ik heb verzameld, dan zitten daar flink wat investeerders bij. Onder meer Index Ventures bijvoorbeeld en zij  richten zich toch vooral op Europa."

De tweede Nederlandse finalist, Inbox2 uit Delft, brengt orde in de chaos van e-mails, Twitter-berichten en andere updates uit sociale netwerken. Inbox2.com brengt de verschillende communicatie-uitingen onder in één interface en maakt deze gesynchroniseerd toegankelijk via het web, op de lokale computer en mobiele telefoon.

Winnaar

De winnaar was start up Fits.me. Een virtuele paskamer voor online kledingverkopers. Kleding wordt aan de gebruiker getoond op een robot met de afmetingen van de klant.

Publieklieveling werd dit jaar RazWar, een start up die online scheerbenodigdheden verkoopt voor een redelijke prijs. Vorig jaar ging het Nederlandse Myngle er vandoor met de publieksprijs.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond