Deel dit artikel
-

Tweede scherm naar de bioscoop

Het is nog een experiment, maar na bewezen succes wellicht voor herhaling vatbaar: de thriller APP wordt de eerste bioscoopfilm ter wereld die ondersteund wordt door het tweede scherm. Daarop kan de kijker in de bioscoop een parallelle verhaallijn volgen.

APP, dat begin 2013 in de bioscopen komt, wordt de eerste van een serie speelfilms die worden ontwikkeld en geproduceerd door filmproductiemaatschappij 2CFILM, onderdeel van Imagine Nation, de nieuwe joint venture van Robin de Levita en Kees Abrahams. De regie is in handen van Bobby Boermans.

Op het scherm krijgt de kijker intrigerende foto’s, geluiden en extra film scènes te zijn die volledig synchroon lopen met de film. De bijbehorende applicatie is gemaakt met Civolution en Service2Media.

De app voor Android en iPhone (geen universele versie voor iPad) is nog in ontwikkeling, zo vertelt Service2Media aan Emerce. Voorafgaand aan de film moet de gebruiker de content al downloaden, dat kan als hij de trailer ophaalt. De techniek werkt met behulp van een audiowatermerk, dat niet hoorbaar is voor het publiek. Aan de hand van dit ‘teken’ wordt de extra content op de smartphone gestart. WiFi ontvangst in de bioscoopzaal is niet nodig. De film is trouwens zonder de extra content ook te gewoon te volgen.

De app vormt trouwens ook een onderdeel van het verhaal zelf. De psychologie studente Anna Rijnders (Hannah Hoekstra) gaat na een verkeersongeval, waarbij haar jongere broer Stijn (Alex Hendrickx) verlamd is geraakt, helemaal op in haar eigen virtuele wereld. Ze is verslaafd aan apps, social media en haar smartphone.

Deel dit bericht

6 Reacties

Leon

Nadeel van tweede scherm is een verdeelde aandacht. Metname bij films lijkt mij dit een erg slecht idee.
Ik denk dat we juist een andere kant op moeten gaan met films, juist minder prikkels, bijvoorbeeld door met langere shots te werken en minder muziek.
Daardoor creeer je juist veel meer aandacht van de bezoeker en is vaak veel spannender. Maar goed ieder zijn eigen smaak natuurljk.

G

Alsjeblieft man, welke paarse broek heeft dit nou weer bedacht. Al die keuze, al die schermen. In de bioscoop wil ik gewoon lekker lineair vermaakt worden.

Stefan

Handig, dan zien we dus allemaal lichtjes in de bios van smartphones die aanstaan. Lekker irritant. Lijkt mij meer iets voor de DVD, als extra

Steef

Ik denk dat HI zijn bioscoop reclames maar moet gaan aanpassen nu… wat een slecht idee dit zeg. Misschien voor B-films wel een idee, dan kan het verhaal nog enigsinds leuk worden.

Walter

Leuk idee maar niet het eerste. Bellicher Cel, uitgekomen in oktober, heeft ook een bijbehorende tweede scherm app: http://www.iphoneclub.nl/210187/bellicher-cel-tweede-scherm-app-voor-nieuwe-bioscoopfilm/

Adri Ulfman

Een ‘second screen’ lijkt mij wat betreft film/bioscoop met name interessant vooraf en na afloop van het bekijken van de film. Om de experience op te rekken en uit te diepen.
‘Cinema delivers an impact no other media can reach’ . De second screen past niet in de zaal.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond