Deel dit artikel
-

Uitgevers krijgen abonnementenmodel in Android

Uitgevers van kranten, tijdschriften en spellen krijgen een nieuw model om geld te verdienen op Androidtelefoons en -tablets: abonnementen.

Apps in downloadwinkel Google Play kunnen gebruikers nu ook gaan afrekenen per dag, maandag, kwartaal of jaar. Uitgevers kunnen zelf bepalen hoe vaak het abonnementsgeld wordt geïnd en hoe groot het bedrag is.

Google maakt het nieuw betaalmodel bekend op zijn Androidblog. De abonnementen lopen door totdat ze worden opgezegd.

Het verdienmodel is niet beperkt tot traditionele abonnementeverkopers als kranten- en bladenmakers. Google suggereert dat ook producenten van muziek, video en digitale diensten op deze manier een nieuwe, vaste inkomstenstroom kunnen verwerven.

Abonnementen die op de mobiel worden afgesloten, kunnen automatisch worden gesynchroniseerd naar de webversie van de betreffende diensten. Zo kan een gebruikerssessie op het ene apparaat beginnen en op het andere worden afgemaakt.

Volgens Google bevatten 23 van de 24 apps met de meeste omzet nu al de optie voor in app-aankopen. Daar komt nu het abonnementenmodel bij.

Apples iOS biedt reeds sinds een jaar de optie tot in app-abonnementen.

Een recent onderzoek van Distrimo laat ook zien dat in app-omzet een belangrijk verdienmodel kan worden voor uitgevers.

Deel dit bericht

2 Reacties

Chris Schneemann

Wat is het per % RevShare dat Google aan deze dienst hangt?

chris

Wij maken ons zorgen over ons klasgenootje Ewoud Rus. Elke ochtend komt hij met wallen op school en hij ziet er moe uit. Wij denken dat hij veel moet leren ’s avonds, want ik ging een keer naar muziekles en toen kwam ik Ewoud tegen met een grote tas op z’n rug en er stak een boek uit. Verder hebben wij van zijn zusje Brenda en zus Tina gehoord dat hij eerst twee uur moet lezen voor dat hij achter de computer mag. Hij zit bij ons in het extra-rekengroepje maar hij snapt niets, ook zit hij bij ons in het extra-taal groepje, ook daar huppelt hij achter ons aan. Zijn ouders denken dat hij slim is omdat zijn zus Tina ook op het Gymnasium zit. We willen dat graag tegen de familie Rus zeggen maar we weten niet hoe. Kunt u ons tips geven?

Alvast bedankt,

Groetjes,
Chris en Nienke

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond