Deel dit artikel
-

‘Veranderingen in top RIM’

Het Canadese RIM, de maker van de BlackBerry, krijgt wellicht een nieuwe bestuursvoorzitter. Barbara Stymiest neemt volgens The Financial Post de plaats in van medeoprichters Mike Lazaridis en Jim Balsillie, die overigens wel als directeur zouden aanblijven.

RIM heeft het al enige tijd moeilijk. Afgelopen zomer meldde de Canadese maker van de ooit razend populaire BlackBerry voor het eerst een teruggang in omzet, en besloot het bedrijf 2000 banen te schrappen.

Daarna sloeg het noodlot nogmaals toe: dit najaar konden gebruikers dagenlang geen gebruik maken van hun BlackBerry door een opstopping bij de servers. De compensatie, gratis te downloaden apps ter waarde van 72 euro, vonden veel gebruikers onacceptabel. Advocatenkantoren dreigden Research In Motion (RIM) voor de rechter te slepen.

De introductie van de tablet PlayBook mislukte. RIM heeft het apparaat in de uitverkoop gedaan, ondanks verbeterde systeemsoftware die binnenkort wordt gelanceerd. Er zouden 850.000 exemplaren zijn verkocht.

Volgens de Canadese Financial Post zijn er nu voor het eerst in het bestaan van het bedrijf grote veranderingen op komst. Barbara Stymiest, al sinds 2007 in het raad van bestuur van RIM, krijgt een belangrijkere taak. Dit op aandringen van aandeelhouder Northwest & Ethical Investments LP, die een belang van 2,6 procent heeft in RIM. Eind deze maand wordt een rapport gepresenteerd met aanbevelingen over de organisatie.

Stymiest (55) was directeur van TSX Group en COO van Royal Bank of Canada. Zij was tot dusverre zelf geen voorstander van een nieuwe rol voor de beide oprichters, die 12 procent van de uitstaande aandelen in handen hebben.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond