Deel dit artikel
-

Webvan oprichter begint internetkruidenier met robots

De Amerikaanse entrepreneur Louis Borders, oprichter van boekenzaak Borders en websuper Webvan, stapt opnieuw in online boodschappen. Anders dan het Nederlandse Picnic, is de bezorging niet gratis. Lidmaatschap kost 99 dollar per jaar. Borders hoopt geld uit te sparen met inpakrobots.

Als het aan Borders ligt wordt minder dan tien procent van de bestellingen door mensen aangeraakt. Daardoor liggen de kosten tot vijftig procent lager.

Bezorgen binnen een dag kost niets extra’s, voor snellere bezorgingen binnen het uur wordt een kleine vergoeding gevraagd.

De startup met de weinig opvallende naam Home Delivery Service zal nog niet meteen van start gaan. HDS bouwt momenteel zijn eerste robots. Ook zijn er nog geen contracten met leveranciers. San Francisco krijgt in elk geval de primeur.

Borders neemt wel een grote gok, net als vijftien jaar geleden, toen de internetkruidenier het faillissement moest aanvragen en tweeduizend werknemers op straat kwam te staan. Omdat de operationele kosten enorm waren, liepen de verliezen op. Die fout wil Borders blijkbaar niet nog eens maken.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond