Deel dit artikel
-

Wegvallen Zalando grootste bedreiging voor Docdata

Docdata weet dat het binnenkort is afgelopen met Zalando en is daarom naarstig op zoek naar nieuwe klanten in Duitsland om zijn groeiende cijfers op peil te houden. Zalando neemt de logistiek in eigen handen en besteedt het daarom in afnemende mate naar Docdata uit.

‘Het vervangen van deze dienstenomzet is één van de belangrijkste prioriteiten in de komende jaren’, zegt Docdata in het kwartaalbericht dat zojuist verscheen.

‘Zalando, veruit de grootste klant van het e-commerce servicebedrijf Docdata, gaat de opslag en uitlevering van zijn producten zelf uitvoeren vanuit een drietal nieuwe logistieke centra in Duitsland. Daardoor zal met ingang van het tweede halfjaar 2013 de dienstverlening aan Zalando substantieel gaan afnemen. Wij verwachten dat de overgang naar de eigen distributiecentra van Zalando halverwege 2015 volledig zal zijn afgerond’, aldus de leiding in de toelichting op de cijfers (PDF).

In Nederland merkt Docdata dat de e-commercemarkt nog steeds groeit, aangezien zich steeds meer bedrijven zich in Waalwijk melden als potentiële klant.

Het bedrijf noteert over 2012 een omzet van 153 miljoen euro. Dat is zeventien procent meer dan het jaar ervoor. De e-commerceactiviteiten, het belangrijkste maar niet enige bedrijfsonderdeel (143 miljoen euro), boeken een omzetsprong van 24 procent. Het bedrijfsresultaat kwam uit op elf miljoen euro.

Foto: Keving Dooley (cc)

Deel dit bericht

3 Reacties

John

Heeft het verlies van Zalando als klant niets te maken met de manier waarop Docdata het voor Zalando ingehuurde personeel behandeld heeft?

Marie

werknemer bij docdata worden als slaven behandeld.

geen rechten alleen plichten.

Frank Loots

Wanneer Selektvracht Wehkamp als klant kwijtraakt heeft Selektvracht ook een flink probleem. Zo zijn er wel meer bedrijven die in die spagaat terecht zijn gekomen. Ik ken dit uit eigen ervaring. Erg riskant.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond