Deel dit artikel
-

Yelp verhoogt omzetverwachting

Yelp boekt een goed tweede kwartaal en verhoogt de verwachtingen voor de rest van het jaar. De recensiesite gaat rond deze tijd ook van start in Scandinavië.

In het tweede kwartaal boekte Yelp een omzet van 33 miljoen dollar. Dat is een stijging van 67 procent ten opzichte van vorig jaar. Het nettoresultaat is een verlies van twaalf miljoen dollar. Voor heel 2012 verwacht het 135 miljoen dollar aan verkopen te realiseren, wat een toename van 62 miljoen betekent.

Dat blijkt uit de financiële cijfers die het Amerikaanse beursgenoteerde bedrijf gisterenavond publiceerde.

Ondanks het feit dat Yelps recensies al een tijd niet meer bij bedrijven in Google Maps staan, groeide het verkeer naar de site. Het aantal maandelijkse bezoekers groeide met de helft tot 78 miljoen.

Geld verdient het bedrijf met de verkoop van reclameruimte en bedrijfsabonnementen. Bedrijven kunnen hun site gratis op Yelp plaatsen en een basisprofiel aanmaken met een beschrijving van hun diensten. Willen ze de reclame op die pagina verwijderen en meer informatie over zichzelf geven, dan kunnen ze een abonnement nemen. Dat deden inmiddels 32.000 ondernemingen. Dat vertegenwoordigt een plus van 113 procent ten opzichte van vorig jaar.

De dienst wordt maandelijks door 7,2 miljoen mensen op hun mobiel gebruikt. Omgerekend is tien procent van het gebruik afkomstig uit de app. Dat getal is niet helemaal representatief, aangezien Yelps diensten ook via derden partijen beschikbaar zijn. Zo worden de recensies binnenkort in Apples telefoonassistent Siri opgenomen.

Sinds eind 2010 is Yelp ook actief in Nederland. Het zijn veelal restaurants die zich op de site aanmelden, maar het platform is bedoeld voor alle soort ondernemingen. Consumenten kunnen er hun ervaringen delen en beoordelingen van andere gebruikers lezen.

De beursgang van afgelopen voorjaar leverde honderd miljoen dollar nieuw kapitaal op. Dat geld zou worden gebruikt voor internationale expansie. De eerste nieuwe landen op de routekaart zijn Denemarken, Finland en Noorwegen.

Foto: birgerking (cc)

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond