Deel dit artikel
-

Zakenreiziger boekt vaker rechtstreeks

Bijna de helft van de zakenreizigers boekt rechtstreeks zijn of haar zakenreis. Ruim één op vier schakelt een zakenreisbureau in voor boekingen. Dat blijkt uit het ContinuZakenreisOnderzoek, dat elke twee jaar wordt georganiseerd door NBTC-NIPO Research.

Volgens het onderzoek boekt meer dan veertig procent van de zakenreizigers rechtstreeks, terwijl ruim een kwart een beroep doet op een zakenreisbureau.

Van de ondervraagden boekt twee op de vijf via het internet, twintig procent via e-mail, en nog eens twintig procent reserveert telefonisch.

Daarnaast blijkt dat bijna een derde van de reizigers zijn reis zelf boekt. De overige bevraagden doen daarvoor voornamelijk een beroep op een andere medewerker binnen het bedrijf: 26 procent vraagt een assistent om de reis te boeken, 17 procent vraagt het aan een andere collega en 14 procent betrekt de travel manager erbij. Ook de ervaring van de buitenlandse zakenrelaties wordt af en toe ingeroepen.

Volgens BCD Travel, dat de gegevens vandaag bekendmaakte, is het volledig zelf en rechtstreeks online boeken van zakenreizen een trend die de laatste jaren toeneemt, hoewel het niet eens de goedkoopste oplossing is.

De resultaten van deze enquête tonen ook aan dat de bedrijven meestal zo lang mogelijk wachten om het vervoer en verblijf te boeken. 34 procent van de boekingen wordt een tot twee weken op voorhand geboekt, bijna een kwart (24 procent) zelfs minder dan een week vooraf. Dat terwijl vliegtickets goedkoper zijn tot gemiddeld 5,5 maand voor de vertrekdatum en ook het verblijf dat voordeliger kan zijn als de boeking ruim op tijd plaatsvindt.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond