Deel dit artikel
-

Ziggo brengt Netflix in de huiskamer

Ziggo klanten kunnen via de Horizon Box straks ook naar Netflix kijken. Daartoe heeft het moederbedrijf Liberty Global een contract met Netflix gesloten.

Nederland is het eerste land waar de samenwerking gestalte zal krijgen (pdf). Dat zal nog voor het einde van het jaar gebeuren. Ook in andere landen waar Liberty Global actief is zal Netflix beschikbaar komen. Via Virgin Media werd Netflix al sinds 2013 aangeboden.

Ziggo betaalt het abonnement van Netflix niet. Gebruikers kunnen met hun bestaande account inloggen of een nieuwe aanmaken. Mogelijk kan in de toekomst ook via de kabel betaald worden. Overigens krijgt Netflix een deel van de omzet van Ziggo klanten.

Ziggo volgt KPN, die vorig jaar al een contract sloot voor het aanbieden van Netflix via Interactieve TV.

Deel dit bericht

3 Reacties

Erwin

In mijn ogen een vreemde zet. Wie heeft er tegenwoordig (en al helemaal over een paar jaar) nog zo’n box staan? Ik heb gewoon en Ziggo kaartje in mijn TV en Netflix app op mijn smart TV. Waarom zou ik me nog meer met een bepaalde provider willen verbinden? Dat maakt overstappen alleen maar lastiger.

Remco

Inderdaad Erwin.

Ik snap deze stap ook niet. Netflix heb je toch al op je smartphone, tablet of smart tv?

Zoals ik het nu lees wordt nu de Netflix app in de Horizon box toegevoegd?!

Jolanda

Ik vind het super handig want wij hebben nog geen smart tv dus als wij gebruik willen maken van Netflix, moet de PlayStation eerst aangezet worden.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond