Deel dit artikel
-

Zynga betaalt lobbyisten voor gokcampagne

Spelletjesbedrijf Zynga heeft lobbyisten de afgelopen maanden ten minste 75.000 dollar betaald om de politiek in Washington warm te maken voor betaald gokken op internet. Dat meldt The Wall Street Journal.

Zynga wil graag op internet betaald poker introduceren, maar kan dat op dit moment alleen buiten de VS doen. De Amerikaanse wetgeving staat geen betaald internetpoker toe.

Wellicht komt daar binnenkort verandering in. Het Amerikaanse ministerie van Justitie heeft staten laten weten dat ze wetgeving voor online gokken kunnen ontwikkelen. In de staat Californië wordt het een en ander mogelijk onder de Internet Gambling Consumer Protection and Public-Private Partnership Act. Bedrijven zouden dan wel over een licentie moeten beschikken.

Zynga heeft volgens The Wall Street Journal alleen al in het tweede kwartaal 75.000 dollar betaald aan lobbyisten, waaronder Bay Bridge Strategies Inc. en Jones & Stewart Inc. In Californië werd Platinum Advisors aangezocht.

Betaald poker op internet ligt gevoelig. Onder meer vanwege het feit dat het vooral de armere indianengemeenschappen zijn die over goklicenties beschikken. Zij zouden concurrentie kunnen krijgen van internet en inkomsten kunnen derven.

Deel dit bericht

1 Reacties

Jan Pruimboom

Ik ben geen idealist maar ik zou zeggen dat gokken op internet compleet verboden moet worden. De redenen spreken voor zich, die hoef ik niet op te noemen.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond