Deel dit artikel
-

Arnhem Bitcoinstad doet even geen bitcoins meer

Arnhem Bitcoinstad is tijdelijk gestopt met het accepteren van bitcoins. De transactiekosten zijn te hoog.

Zeker 118 zaken in de stad zijn aangesloten bij het collectief: naast bars en restaurants ook tandartsen en schoenmakers.

Arnhem Bitcoinstad is ontstaan doordat drie Bitcoin-enthousiastelingen in hun eigen woonplaats hun drankjes met bitcoins willen afrekenen. Zij gingen op pad om horeca-ondernemers te enthousiasmeren om bitcoins te accepteren. Bij de feestelijke opening van Arnhem Bitcoinstad op 28 mei 2014 deden er 15 ondernemers mee. Overigens waren er maar weinig klanten die met bitcoins betaalden.

Een van de oprichters, Patrick van der Meijde, laat aan de NOS weten dat hij aan een oplossing werkt. Wellicht zullen klanten in de toekomst de transactiekosten zelf moeten gaan betalen.

Deel dit bericht

5 Reacties

EVDP

“Wellicht zullen klanten in de toekomst de transactiekosten zelf moeten gaan betalen.” Dat geeft werken aan een oplossing een heel nieuwe dimensie.

manfred

Jammer dat Bitcoin technisch bewust wordt gemolesteerd (met als gevolg dat de transactiekosten te hoog worden en bitcoin als betaalmiddel praktisch onmogelijk wordt).

Het lijkt een heimelijke actie van een de centrale banken en grootbanken op het wereldtoneel (JP Morgan, Wells fargo die via omkoping bitstream en andere technische hubs Bitcoin kapot maken en als betaalmiddel onmogelijk maken. De truc die wordt toegepast lijkt te werken; technische ontwikkelingen en progressie in het bitcoin Netwerk tegenhouden en afremmen. en zelfs verzwakken zodat Bitcoin te traag en te duur wordt als betaalmiddel. De bekendste Crypto ter wereld die het nieuwe en eerlijke onafhankelijke peer to peer wereld betaalmiddel had kunnen worden wordt van binnen technisch kapot gemaakt dat het daar aan gaat overlijden. Centrale banken (en overheden) halen stiekem opgelucht adem.

Een sterk (en beter alternatief) op fiatgeld (Dollar, Euro, Yen etc) wordt op een doodlopend spoor gezet en de waarde van Bitcoin zal uiteindelijk onderuit zakken. Mensen zullen dan later klagen ; “Weg met bitcoin!” en “Bitcoin is frauduleus, ik ben mijn geld kwijt”. De centrale banken lachen in hun vuistje; het plan is gelukt. Bitcoin gaat dood en trekt alle andere crypto’s (die veel betere techniek hebben) zoals bijvoorbeeld Bitcoin Cash (BTC) mee naar beneden. Het ‘domme” volk heeft geen vertrouwen meer in “Bitcoin achtige munten”. Tegenstanders van Cryptogeld krijgen het ‘gelijk” aan hun kant. De media kwijlt wat gelijkaardige onzin uit en zo blijft (!) de macht van het geld bij de centrale banken en overheden. De “opstand” is gestopt en het volk blijft financieel aan de tiet van moeder bank en overheid. Zij hebben namelijk de controle over het volk via de controle over het geld. Wie het geld controleert heeft de macht. Bitcoin vormde een serieuze bedreiging voor de financiële machthebbers van de wereld. Maar die bedreiging wordt nu aangepakt. Er zijn alternatieven maar het lijkt erop dat die het volk niet zullen bereiken. Maar wie weet vergis ik mij en zal de geschiedenis later een ander verhaal vertellen…

X

Betalen met Ripple (XRP) kost minder dan een cent.

Evert van Ginkel

Ik denk niet dat Bitcoin `expres wordt kapotgemaakt door de banken”. Ik denk dat de doorsnee burger het veel makkelijker vindt om zijn betalingen en aankopen met een pinpas of contant te doen. Ja, ik ben er één. Al 45 jaar een bankrekening en nooit problemen, hoor, altijd kunnen kopen wat ik wilde. Ook in het buitenland. Nooit geld opeens kwijtgeraakt. Natuurlijk hebben `de banken’ op alle mogelijke manieren aan me verdiend in die tijd en heb ik via de belasting aan hun redding meebetaald. Jammer dan. Maar uiteindelijk maken die banken al heel lang deel uit van een systeem waar we zelf als burgers óók in zitten, naast stabiele regeringen, grote concerns, mijnen en olievelden en enorme landbouwgebieden. En als je even de hyperinflatie van bijna 100 jaar geleden in Duitsland wegdenkt (een wel érg ouwe koe) of de toestand in allerlei bananenlanden, werkt dat systeem heel aardig.
Wie denkt dat Bitcoin een beter, want transparant systeem is dat niet gemanipuleerd wordt, is wel erg naïef. Ik vertrouw mijn eigen computer maar zeer ten dele, laat staan een keten van duizenden computers, waarvan vele in zonnig China. Het grootste deel van de coins is in handen van een klein aantal spelers, die er vrolijk mee jongleren ten koste van de enthousiastelingen die snel rijk willen worden. Google eens voor de aardigheid op Mt. Gox of Bitfinex of Tether om te zien hoe transparant en eerlijk het Bitcoinsysteem is.
Misschien ben ik een loser omdat ik mijn geld op de bank laat staan en cash betaal in de winkel. Misschien word ik op mijn oude dag links en rechts ingehaald door lachende jonge bitcoinmiljonairs. Maar hee, weet je wat: ik hou ervan gevaarlijk te leven en neem het risico. Net als de meeste Arnhemmers kennelijk.

Manfred

@ Evert
Sorry Evert. Do you Due Diligence. Bitcoin wordt wel degelijk stukgemaakt door infiltranten uit de wereld van centrale banken. Bitcoin vormde immers een te grote bedreiging op het financiële wereld toneel. Zelfs een bank als DNB mocht tien jaar geleden niet meedoen in het Nederlandse banklandschap. Zij werd te groot en Dirk Scheringa was een outsider die ineens iets te serieus mee wilde doen. DSB deed niet veel anders dan wat andere banken deden en speelde misschien het spel wat minder vuil. Maar dat kan niet als ‘outsider”. Daar is een stokje voor gestoken door de gevestigde Bankwereld in ons land. En dan hebben we het alleen nog maar over ons pieplandje.

Bitcoin is een wereldwijd verhaal. Een ‘bedreiging’ voor de gehele gevestigde financiële wereld. De infiltratie ‘truc’ van de centrale banken bij Bitcoin die nu wordt toegepast is natuurlijk slim (hoewel jammer); koop enkele belangrijke ontwikkelaars ( met gedrukt geld) en/of bedreig ze (of dacht je dat dat niet meer gebeurde op dit niveau?). Progressieve ontwikkeling technieken tegenhouden en kiezen voor nieuwe techniek die de zaak vertraagd is het mes op de keel. Wat dacht je van keizen voor bedreiging en gevaar voor je leven of kiezen voor een hoop smeergeld en ‘veiligheid”? Segwit2 bijvoorbeeld met het lighting netwerk is een zeer slechte en onbegrijpelijke keuze geweest. Dat weet iedereen in de cryptowereld. Er bestaan geen plausibele argumenten voor anders dan dat je Bitcoin ermee buiten spel wil zetten. Vanuit bitcoin ontwikkelteam zeggen enkele ‘leading’ mensen zeggen dat de traagheid en te hoge transactiekosten (die het gevolg van zijn van de verslechtering van de gebruikte netwerk techniek) goed zijn voor de waarde van Bitcoin. Zijn zij gek?” Nu..ze zijn niet gek..ze zijn omgekocht en/of bedreigd. Bitcoin wordt langzaam stuk gemaakt en trekt daarmee de cryptowereld naar beneden. De financiële macht niet bij de mensen maar deze moet bij de Centrale banken blijven (en de centrale banken staan weer in dienst van het echte grootkapitaal). Dit is geen onzinnig verzonnen stuk wat in een roman thuis hoort maar de werkelijkheid

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond