Industry Wire

Geplaatst door McAfee

Nieuwe McAfee consumentenproducten leveren verbeterde snelheid, effectiviteit en security-mogelijkheden

Amsterdam, 19 september 2018 – McAfee, het device-to-cloud cybersecuritybedrijf, lanceert vandaag zijn nieuwste consumentenproducten. Deze richten zich op verbeterde systeemprestaties, verhoogde effectiviteit en uitgebreide bescherming van de digitale leefomgeving van de gebruiker. De nieuwe toevoegingen passen bij een wereld die steeds verder verbonden wordt en zijn geschikt voor gebruikers van jong tot oud. McAfee Safe Family is toegevoegd aan McAfee Total Protection en McAfee LiveSafe, en alle producten (waaronder McAfee AntiVirus, McAfee AntiVirusPlus en McAfee Internet Security) zijn uitgebreid met PC Boost. Zo gaat McAfee verder dan traditionele antivirussoftware, om te beschermen wat voor gebruikers echt belangrijk is.

“Security is heel persoonlijk en bescherming tegen traditionele bedreigingen op computer en mobiele telefoons is niet langer afdoende. Mensen verwachten een securityproduct dat hen beschermt tegen het continu veranderende landschap van cyberdreigingen, maar dat tegelijkertijd ook hun identiteit en familie beschermt”, aldus Gary Davis, chief consumer evangelist bij McAfee. “Onze productlijn van dit jaar laat een uitgebreid portfolio zien, dat gebruikers in staat stelt te beschermen wat écht belangrijk voor hen is, terwijl het product verbeterde prestaties en de beste security biedt.”

“Consumenten verwachten niet langer dat endpoint security alleen malware tegenhoudt: het gaat over een gevoel van veiligheid en optimale prestaties van de verschillende endpoints. Zeker wanneer ze de levensduur van oudere computers willen verlengen. De focus die McAfee legt op het beschermen van de digitale activiteiten van de hele familie, zonder daarbij in te leveren op systeemprestaties, is precies goed”,  meent Frank Dickson, research vice president security products bij IDC.

Betere prestaties
De nieuwe McAfee-producten maken gebruik van de McAfee Global Threat Intelligence (GTI) cloud voor de analyse van malware. Zo wordt het systeem niet alleen minder zwaar belast, maar wordt de computer zelfs geholpen bij het bereiken van zijn optimale snelheid dankzij nieuwe applicatie- en browser boost-mogelijkheden. McAfee heeft al sinds oktober 2016 de hoogste waardering in de performance impact test van AV-Comparatives, omdat de software malware detecteert en tegelijkertijd de prestaties optimaliseert. Om de gebruikerservaring nog verder te verbeteren, hebben de nieuwe producten de volgende verbetering voor pc en mobiel:

  • McAfee App Boost* – Helpt applicaties taken sneller te voltooien door automatisch meer bronnen beschikbaar te stellen voor applicaties die op dat moment in gebruik zijn
  • McAfee Web Boost* – Voorkomt ongewenste of ongevraagde downloads of systeemactiviteiten veroorzaakt door auto-play video’s, waardoor verlaagde bandbreedte en vertragingen voorkomen worden
  • Verbetering voor mobiel
    • McAfee Mobile Security voor Android – de mobiele AV engine maakt nu gebruik van machine learning, waardoor scans efficiënter zijn en malware sneller wordt opgespoord
    • McAfee Mobile Security voor iOS – de nieuwe WiFi Threat Scan laat de security-status zien van het WiFi-netwerk waarmee het apparaat verbonden is, en stelt gebruikers op de hoogte wanneer het netwerk waarmee ze verbonden zijn mogelijk onveilig is

Effectievere bescherming tegen malware
Uit recent onderzoek van McAfee Labs blijkt dat ransomware nog steeds vaker voorkomt, met een groei van 62% tot 14,8 miljoen varianten in de afgelopen vier kwartalen. Omdat McAfee zich ervan bewust is hoe belangrijk het is je te beschermen tegen een continu groeiend aantal cyberdreigingen, is vorig jaar de op machine learning gebaseerde antivirus-engine met Real Protect gelanceerd. Deze beschermt consumenten tegen de nieuwste dreigingen en heeft sinds zijn lancering altijd de hoogste detectie-score van AV-test gehaald. McAfee blijft investeren in machine learning-technologie om klanten beter te beschermen tegen malware. Daarnaast blijft het bedrijf nieuwe opties toevoegen om te voldoen aan de behoefte van de klant die zich echt veilig wil voelen. De Virus Protection Pledge van McAfee is uitgebreid met zes extra talen. Wanneer een klant, die gebruik maakt van automatische verlenging, een virus oploopt terwijl de bescherming aan staat, zal het customer support team het virus direct verwijderen, anders krijgt de klant zijn geld terug. (Additionele voorwaarden zijn van toepassing.**)

Beschermen van ieders digitale activiteiten
Met de nieuwe consumentenproducten kijkt McAfee verder dan traditionele antivirus oplossingen, om nieuwe dreigingen aan te kunnen pakken en mensen te beschermen die steeds vaker online zijn. Deze nieuwe line-up maakt het makkelijker dan ooit om te beschermen wat écht belangrijk is:

  • McAfee Safe Family – Geeft ouders het inzicht en de mogelijkheden die ze nodig hebben om de online veiligheid van hun kinderen te garanderen, op hun computers, telefoons en tablets.
    • Belangrijke opties en voordelen: activiteitenrapporten, mogelijkheden voor het blokkeren van apps en websites, controle over apparaatgebruik, tracking mogelijkheden, digitale time-out met één druk op de knop en nog veel meer. McAfee Safe Family Premium zit standaard bij abonnementen op McAfee Total Protection 10 en McAfee LiveSafe.
  • McAfee Mobile Security – volledig opnieuw vormgegeven voor een meer intuïtieve en aantrekkelijke gebruikerservaring

Voor tarieven, beschikbaarheid en meer informatie over de nieuwe consumentenproducten: kijk op www.mcafee.com/consumer.

* McAfee App Boost en McAfee Web Boost worden in de eerste helft van Q4 gelanceerd.

** Om in aanmerking te komen voor VPP moet u ingeschreven staan voor onze automatische verlengingsservice en in het bezit zijn van een geïnstalleerd product waarop de VPP-voorwaarden van toepassing zijn. Als we een virus niet kunnen verwijderen van een apparaat dat we ondersteunen (zie VPP-systeemvereisten), zullen we – voor de huidige looptijd van uw abonnement – het daadwerkelijke bedrag terugbetalen dat u voor het in aanmerking komende product hebt betaald, of de waarde van het in aanmerking komende product als dit werd opgenomen in een bundel (zie servicevoorwaarden voor meer informatie), minus eventuele kortingen, prijsverlagingen, terugbetalingen, verzendkosten of andere belastingen. De terugbetaling is niet van toepassing op schade of verlies veroorzaakt door een virus. We raden u ten zeerste aan altijd een back-up van uw gegevens te maken om gegevensverlies te voorkomen. Raadpleeg onze servicevoorwaarden voor meer informatie: mcafee.com/pledge.

Over McAfee
McAfee is het ‘device-to-cloud’ cybersecuritybedrijf. Geïnspireerd door de kracht van samenwerking, creëert McAfee zakelijke en consumentenoplossingen die de wereld veiliger maken. McAfee helpt bedrijven bij het organiseren van holistische cybersecurity omgevingen die slimmer werken. Voor consumenten beveiligt McAfee hun digitale levensstijl, zowel thuis als onderweg. Door samen te werken met andere security-spelers, loopt McAfee voorop in de strijd tegen cybercriminelen om de wereld voor iedereen veiliger te maken. Kijk voor meer informatie op www.mcafee.com.

McAfee en het McAfee-logo zijn geregistreerde handelsmerken van McAfee LLC in de VS en in andere landen. Alle andere handelsmerken in dit document zijn het eigendom van hun respectieve eigenaren.

Dit artikel is een ingezonden bericht en valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie.

Deel dit bericht