3ᵉ editie Impact Startup Fest groot succes

Onder het motto ‘doing good & doing business’ kwamen vandaag tijdens de 3ᵉ editie van Impact Startup Fest in de Fokker Terminal in Den Haag ruim 1200 impact-makers uit een groot aantal landen bij elkaar om te laten zien met welke innovaties de wereld ‘a better place to live’ kan worden. Impact Startup Fest liet daarmee wederom zien hoe maatschappelijke betrokkenheid en commercieel ondernemerschap succesvol hand in hand kunnen gaan.
Impact Startup Fest
Impact Startup Fest is het jaarlijkse evenement waar maatschappelijk betrokken ondernemers uit alle windstreken een podium krijgen om zich te presenteren, te pitchen voor investeerders, ervaringen uit te wisselen en zich te laten coachen. Impact Startup Fest is een initiatief van de gemeente Den Haag en is binnen drie jaar uitgegroeid tot het grootste impact-evenement met internationale start-ups in Nederland.
Verslag
De dag begon om 11:30 uur met 10 Meetups van partners van Impact Startup Fest.
Een aantal highlights:
- De Dutch Coalition for Humanitarian Innovation (DCHI) ontving zo’n 200 bezoekers tijdens haar jaarlijkse Innovatie-event
- Het Erasmus Center for Entrepreneurship deed een interactieve trainings-sessie over duurzaam ondernemerschap
- The Hague Institute for Innovation of Law (HiiL) hield de regionale finale van de internationale Innovating Justice Challenge
- Lancering van Social Finance NL, een initiatief van ABN AMRO en het Oranjefonds
’s Middags was er een Matchmaking Platform waarin startups en scale-ups één op één gekoppeld werden aan investeerders, corporates en NGO’s.
Tevens waren er 250 Roundabouts waarin per tafel 4-6 mensen een deep dive namen in de wereld van impact entrepreneurship, technologie, investeren, innovatie en impact.
Tijdens het Impact Startup Panel sprak moderator Annette van Soest met zes bevlogen ondernemers afkomstig van vier continenten over ondernemerschap, hun dromen en hun concrete businessdoelen voor een betere wereld.
ISF Roundup
Tijdens deze 3ᵉ editie van Impact Startup Fest werden de 1200 bezoekers gevoed met nieuwe inzichten en kennis op het gebied van klimaatactie, humanitaire innovatie, energie, duurzaamheid en voedselvraagstukken. Door de vele interactieve sessies maakte Impact Startup Fest haar doelstelling meer dan waar. Iedere bezoeker ging vol energie naar huis met verschillende waardevolle contacten en kansrijke leads.
Drie citaten deelnemers:
Ondernemer Tey Al-Rjula van Tykn:
“Mijn bedrijf gebruikt blockchain-technologie voor een duurzame verificatie van identiteitsbewijzen. Ik was als vluchteling lang een ‘onzichtbare man’ en wilde dit probleem oplossen. Het is cruciaal de juiste partners te vinden om te kunnen opschalen. We hebben die gevonden in ImpactCity Den Haag.”
Yvonne Bakkum, directeur FMO Investment Management:
“Alle investeerders zouden impact structureel mee moeten nemen in alle investeringsbeslissingen; om impact te kunnen realiseren, moet je het bewust als factor meewegen.”
Erik van der Rijt, teammanager Economie, Gemeente Den Haag:
“In Den Haag, internationale stad van vrede en recht, wordt al meer dan een eeuw gewerkt aan een betere wereld, dat zit in ons DNA. Daarom investeert Den Haag in een infrastructuur waar impactondernemers goed kunnen floreren. Dat hier vandaag 1200 mensen uit binnen- en buitenland samenkomen, bewijst andermaal dat Den Haag dé impact-stad is.”
‘Doing good & doing business’
Den Haag vormt een uniek knooppunt van corporate bedrijfsleven, internationale overheidsorganisaties en honderden ngo’s die zich bezighouden met wereldwijde, maatschappelijke vraagstukken op het gebied van klimaat, humanitaire hulp, voedselinnovatie en duurzame energie. Voeg daarbij een permanente instroom van dynamische, jonge impact-ondernemers en je hebt het ideale ecosysteem om het motto ‘doing good & doing business’ ook daadwerkelijk in de praktijk te kunnen brengen.
Gemeente Den Haag stimuleert deze impact economy door jonge ondernemers een zo gunstig mogelijk vestigingsklimaat te bieden en zoveel mogelijk te investeren in mensen, plekken, experimenten en ideeën. De afgelopen jaren is er op het bedrijventerrein De Binckhaven maar liefst 60.000 m² aan bedrijfsruimte voor creatieve startups gecreëerd in panden als de Caballero Fabriek, Bink36 en meest recent nog Apollo 14.
Dit artikel is een ingezonden bericht en valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie.