Philips verkoopt Amerikaanse Blu-ray-activiteiten

Philips doet zijn Amerikaanse productieactiviteiten van Blu-ray, DVD en andere audiovisuele apparaten van de hand. Het Japanse Funai neemt een licentie op het Philips-merk.
Funai krijgt alle operationele activiteiten van Philips in Amerika en Canada in handen. Volgens persbureau Reuters ronden de partijen de overeenkomst volgende maand af.
De Japanners betalen geen overnamesom voor de operaties, maar nemen een licentie op het Philips- en Magnavox-merk. Een woordvoerster van het elektronicaconcern bevestigt de beoogde transactie aan het ANP.
In april 2008 nam Funai reeds voor de duur van 5 jaar een licentie op Philips’ tv-productie.
De uitfasering van deze operationele activiteiten levert Philips een kostenbesparing van onbekende omvang op.
De Nederlandse multinational gaf eerder deze maand een winstwaarschuwing af. Het verwacht niet meer de beoogde verdubbeling van het bedrijfsresultaat per 2010 te kunnen realiseren. Het concern zet agressief in op effectiever reclame-uitgaven en online groei. Philips op middellange termijn uit online handel 1 miljard euro omzet te kunnen genereren.
Het aandeel Philips noteerde tegen vier uur middag een plus van 1,74 procent op 13,73 euro.
Foto: DeclanTM (cc)
Deel dit bericht
Plaats een reactie
Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond
4 Reacties
Rob
Ik heb hier gemengde gevoelens bij. Doet Philips nog wel steeds onderzoek en ontwikkeling en is puur de produktie uitbesteedt aan Funai, of maakt Funai een Funai produkt met een Philips stikker erop ? Wie controleert de kwaliteit ? Philips heeft de laatste tijd op audio en video gebied erg mooie en inovatieve produkten van LCD tv's tot de laatste Blu Ray speler tot draadloze audiosystemen, waar je als Nederlander trots op mag zijn.
Ton
Philips is een bodemloze put. Het is niet anders dan 't altijd al was: zwak management dat niets van de wereld begrijpt. Toen ik vroeger nog bij 'de kumpenie' werkte grapten we er al over: "oh oh, dit dreigt een verkoopsucces te worden, snel afstoten die activiteiten". En zo ging 't met PCs, GSMs, Navigatiesystemen, TVs, en nu de bluerays. En dat nog afgezien van de slechte productiekwaliteit. Geen wonder dat de vervanger voor Kleisterlee zich al warm aan 't lopen is. Maar ja, die is door Philips geselecteerd en zal dus in de Philips lijn verder gaan: afbreken dat concern, nog meer fabrieken afstoten, nog meer producten afstoten, nog harder inzetten op PMS (Medicals), tot over 10 jaar Philips zichzelf helemaal opgeheven heeft en niet meer bestaat. Met de groeten aan mijnheer Frits; sorry van het levenswerk van uw familie, wij vonden de zaak afbreken toch nuttiger…
Don van Riet mgt cons ICT
Sinds Boonstra, de man van de koffiebusiness aan het roer kwam, is het immer bergafwaarts gegaan met Philips. Timmer was de laatste die stond voor wat de famlilie Philips ooit beoogde. En dan nog verbaasd staan dat je geen omzet kan verdubbelen als je elke businessgroei meteen afstoot..Laten we ook niet vergeten dat waar nu alles op wordt gericht, de Medical Systems, ooit ook moest verdwijnen. Toenmalig directeur Hans van Bree moest het veld ruimen na zijn verzet; nu moet dit opeens de kern vormen?
PhilipsLijder
Ik moet Rob teleurstellen, ontwikkeling + productie + marketing + verkoop wordt Funai. Enkel de Philips naam blijft in de VS