Deel dit artikel
-

Bijna half miljoen digitale kijkers bij Telenet

Het Mechelse kabelbedrijf Telenet telt inmiddels meer dan vierhonderdduizend digitale tv kijkers. Ongeveer een vierde van de analoge klanten heeft de overstap heeft gemaakt naar een Digibox of een Digicorder.

Met deze cijfers is Telenet momenteel de grootste leverancier van digitale televisiediensten in Vlaanderen, ruim vóór Belgacom en TV Vlaanderen.

Ter vergelijking: Eind juni 2007 had UPC met een veel grotere dekking in Nederland 517.700 digitale kijkers. Telenet schrijft het resultaat toe aan een stevige eindejaarscampagne.

Telenet krijgt binnenkort nog meer digitale klanten via INDI, het samenwerkingsverband van Interelectra, Integan, WVEM en PBE. Tegen die overname heeft het voormalige staatsbedrijf Belgacom een klacht ingediend. INDI levert namelijk aan een derde van de Vlamingen, oftewel zo’n 800.000 klanten. Belgacom wil via VDSL ook de markt op voor digitale tv, en vindt Telenet te machtig worden.

In Nederland zijn de digitale tv-zenders Sport1 en Film1, twee jaar na lancering, gegroeid tot 330.000 abonnees, het hoogste abonneecijfer dat met betaaltelevisie in Nederland ooit bereikt is. Hiermee zet de groei van beide zenders, na de overname van Canal+ en digitalisering van de zender, zich voort. Sport1 heeft inmiddels geboden op de live-rechten voor de Eredivisie voor de komende vijf jaar.

Deel dit bericht

2 Reacties

Paul

Beetje flauwe cijfers. Ook ik 'ben overgestapt' op een digibox. De digibox staat ongebruikt in de schuur. Bij het 'overstappen' hoort namelijk ook een flinke vergroting van de internetsnelheid. En de abonnementskosten blijven hetzelfde.

Tim Bijlsma

Digitale tv heeft op dit moment als usp: betere kwaliteit en een digitale tv-gids. Met VOD of IP-tv zou je als usp: speel mee met quizzen, download direct films, bepaal zelf wanneer je programma's kan bekijken, kijk webtv (douw dan als leverancier ff een plugin op je med.centre of box waar je lekker kan youtuben), speel spelletjes, bestel spullen of reisjes etc. Dit is idd alleen mogelijk met een beetje lekkere VDSL-verbinding. Lijkt me dat je daar meer mensen over de brug mee krijgt om A: abbo's af te sluiten voor de digitale/ip-tv pakketjes en B: mensen te overtuigen waarom er een VDSL-verbdinding moet komen.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond