Industry Wire

Geplaatst door Slimste Handen van Nederland

Technische vakmensen zetten elkaar in het zonnetje!

Oktober 2019 – De Slimste Handen van Nederland vindt dit jaar voor het eerst plaats. Nederland heeft vakmensen hard nodig. Met deze verkiezing krijgen ze de waardering die ze verdienen. Meer dan 200 technische vakmensen (van ruim 40 technische bedrijven, o.a. VodafoneZiggo, Alliander, Heijmans, Strukton, Eneco, BAM) zijn in het zonnetje gezet door middel van een nominatie. De nominaties komen van van collega’s, leidinggevenden en zelfs van de ceo’s van de organisaties. 

Vrijdagmiddag 8 november wordt bekendgemaakt wie de winnaars zijn; De Slimste Handen van Nederland. Dit vindt plaats in een shelter op vliegbasis Soestduinen, met dagvoorzitter Sjoerd van Oortmerssen (Jakhalzen) en meer dan 100 technische vakmensen die aanwezig zijn. Met natuurlijk ook aanwezigheid van leidinggevenden en mensen die vakmensen een warm hart toedragen, zoals natuurlijk ook de tien juryleden, met onder andere Tom van Bon (Technicus en winnaar Beste Idee Enexis 2019), Rauf Morad (Technicus en Beste Klusser van 2019), Sven Asijee (Directeur Otib), Marieke Blender (Directeur Firevaned) en Aukje Kypers (Directeur Kuijpers en Beste Zakenvrouw 2018).

Waarom verdienen deze vakmensen om in het zonnetje gezet te worden? Een van de genomineerde (Brabant Water) aan het woord over zijn team en steun aan elkaar: “Een paar jaar geleden had ik storingsdienst toen er een ontzettend zware hagelstorm overtrok. Er waren veel bomen omgewaaid, en er kwamen ook veel leidingen met de kluit mee naar boven. Ik kreeg ineens meer dan tien lekkages in de hoofdleiding door. Het was een vrijdagnacht, ik weet het nog goed. In de groepsapp vroeg ik om hulp. Meteen kwamen er zeven collega’s helpen. Dat is me altijd bijgebleven. Heel bijzonder.”

Achtergrond:
Stel je eens voor als alle monteurs, technici en operators een dag niet werken. De elektriciteit valt uit en wordt niet meer gerepareerd, een groot lek in de waterleiding zorgt voor een overstroming in een woonwijk – weet jij wat je moet doen? Ondertussen hoopt de afvalberg zich op. Je kunt niemand meer bereiken, want het netwerk ligt er uit. Het is helder: zonder de vakmensen zijn we nergens. Daarom is De Slimste van Nederland tot leven geroepen, voor technische vakmensen die het verschil maken. Zij werken net zo goed met hun hoofd als met hun handen.

Dit artikel is een ingezonden bericht en valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie.

Deel dit bericht