Deel dit artikel
-

Bright Computing krijgt kapitaalinjectie van 11 miljoen euro

De Nederlandse startup Bright Computing heeft een kapitaalinjectie van 11 miljoen euro ontvangen van Amerikaanse, Engelse en Nederlandse investeerders voor verdere expansie. De investering wordt geleid door Draper Fisher Jurvetson (DFJ), bekend van onder andere Tesla Motors, Twitter, Skype en Hotmail, en DFJ Esprit. Daarnaast participeren ook Prime Ventures en de oorspronkelijke investeerder ING Corporate Investments bij deze investeringsronde.

Bright Computing werd in 2009 opgericht en ontwikkelt software voor het beheren en inrichten van grote serverparken. In eerste instantie ging het hierbij vooral om serverclusters die gebruikt worden voor high performance computing, computertaken waarbij een bijzonder groot rekenvermogen vereist is. Tegenwoordig wordt de software vooral gebruikt voor Big Data Hadoop clusters en OpenStack private clouds.

Het geld zal dan ook vooral gestoken worden in het verfijnen van de technologie voor de ondersteuning van Hadoop en OpenStack klanten. Een eerdere investeringsronde in 2010 werd vooral gebruikt om de expansie in de Verenigde Staten te bewerkstelligen. Vele Amerikaanse organisaties zoals Boeing, NASA, Stanford University, Intel en Roche zijn klant geworden.

Sinds de oprichting is de omzet van Bright ieder jaar verdubbeld. Bright Cluster Manager wordt momenteel door meer dan vierhonderd onderzoeksinstituten, universiteiten en bedrijven over de hele wereld, waaronder twintig bedrijven uit de Fortune 500 gebruikt. Amazon, Dell, Cisco, Cray en HP zijn onder andere partner.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond