Industry Wire

inRiver trekt $10 miljoen kapitaal aan voor verdere groei

Het Zweedse software bedrijf inRiver, dat sinds 1,5 jaar ook met een eigen kantoor is gevestigd in de Benelux, heeft middels een investeringsronde door Verdane Capital VIII $10 miljoen kapitaal aangetrokken voor verdere uitbreiding in de snel groeiende markt voor Product Informatie Management (PIM).

inRiver heeft met het aantrekken van $10 miljoen een succesvolle investeringsronde door Verdane Capital VIII afgesloten. De investering zal worden gebruikt voor product development, marketing support, recruitment en verdere uitbreiding in de wereldwijde groeimarkt voor Product Informatie Management (PIM). inRiver biedt multi-channel commerce professionals een oplossing voor de creatie van product content, storytelling en marketing in alle verkoop kanalen. Hünkemoller, JBC, Sacha Shoes en Daily Fresh Food zijn enkele van inRiver’s klanten in de Benelux.

“We zijn enorm verheugd met het aantrekken van dit geld, waarmee we nog sneller kunnen groeien en onze positie als marktleider in de markt van PIM kunnen versterken”, zegt Roland Persson, voorzitter van de Raad van Bestuur. “Een groeiend aantal organisaties van diverse omvang en in verscheidene industrieën beseffen zich dat de tijd voor ‘digitale transformatie’ is gekomen en de waarde van rijke productinformatie essentieel is. We verwachten dat de wereldwijde markt snel zal blijven groeien – met inRiver in een marktleidende positie.”

“Onze schaalbare enterprise PIM, nu ook beschikbaar als Software as a Service (Saas), is enorm succesvol en er is een grote vraag voor onze oplossing vanuit zowel B2B als B2C organisaties, alsmede van consultants die actief zijn binnen e-commerce, digital marketing en customer experience”, zegt Niclas Mollin, CEO. “Dit is een vakgebied waar achterhaalde technologie en ouderwetse business modellen nog veel gebruikt worden. Als resultaat hiervan zijn we de afgelopen vier jaar, elk jaar met 70% gegroeid.”

Verdane Capital VIII is een private equity fonds uit de Nordics gespecialiseerd in e-commerce, software, energie en industriële technologie. Verdane investeert in meer dan 50 software en e-commerce bedrijven en heeft hen succesvol ondersteund in internationale groei.

“We zien dat omni-channel strategieën een nieuwe vraag creëert in het management van product informatie, zowel in B2C en B2B markten. inRiver’s oplossing geeft het perfecte antwoord op veel van de uitdagingen waar klanten voor komen te staan”, zegt Pål Malmros, Partner bij Verdane Capital Advisors. “inRiver positioneert zich exact op het snijvlak van omni-channel retail en software, twee specialismen waarin we aantoonbare ervaring hebben. We kijken ernaar uit om inRiver te helpen met het realiseren van hun ambitieuze doelen in de komende jaren.”

Dit artikel is een ingezonden bericht en valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie.

Deel dit bericht