Deel dit artikel
-

Startup beoordeelt makelaar op basis van Big Data

Startup ImmoWise stelt dat het door het verzamelen en slim analyseren van Big Data voor elke gemeente en wijk in Nederland de best presterende makelaar aan kan wijzen.

Het algoritme van het webplatform analyseert uit verschillende bronnen op internet veertien verschillende factoren, waaronder beoordelen, aantal verkochte of aangekochte woningen, prestatie en verkoopsnelheid. Dat wordt nog eens uitgesplitst naar adres, type woning en prijsklasse. Bezoekers krijgen zo bij elke categorie een ranglijst van de best presterende makelaars te zien.

In de VS wordt dit soort analyses op basis van marktgegevens al langer toegepast en hebben bedrijven die dit doen enkele grote investeerders.

Een woning kopen of verkopen is een van de grootste en belangrijkste transacties in je leven. Dat vertrouw je niet iedereen toe, zegt medeoprichter Marije Veen van ImmoWise.

Hoewel iedereen in Nederland zichzelf makelaar mag noemen, kijkt ImmoWise alleen naar gecertificeerde makelaars van brancheverenigingen NVM, VBO of VastgoedPro.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond