Deel dit artikel
-

Viraal platform voor de vastgoedsector

Het sociale platform Helpmee.nl wil makelaarssites verrijken met extra informatie. ERA Nederland gaat de dienst als eerste adopteren.

Op sites als Funda gaat het vooral over ‘harde’ gegevens van een huis zoals het aantal vierkante meters, geveltypen, isolatiewaarden enzovoorts. Maar een huis is meer dan alleen een som van de bakstenen. Het wordt de plek waar je misschien je nieuwe leven gaat leiden.

En dus is er veel behoefte aan ‘zachte data’. Op het vernieuwde platform Helpmee.nl zijn dan ook veel extra gegevens te vinden die door verkopers of hun familie kan worden aangeleverd, zoals het speeltuintje in de buurt, de hondenuitlaatplaats, extra parkeerruimte om de hoek, de leuke sportclub of de fijne tuin met avondzon.

De basis werd al enkele jaren geleden gelegd met een eerste versie van het platform waarbij huizenverkopers eenvoudig sociale netwerken konden informeren over de te koop staande woning. Intussen zijn 1500 makelaars in Nederland aangesloten bij de dienst en hebben al 500.000 mensen gebruik gemaakt van de mogelijkheid om content te plaatsen of het te delen.

Nu wordt de dienst ook echt geïntegreerd met makelaarsites zoals die van Era.nl. Daarvoor moeten makelaarssites wel een contract afsluiten. De gegevens kunnen door gebruikers gratis worden aangeleverd.

De Nederlandse lancering is tegelijkertijd de opstap naar internationale uitrol van placert.com, de Engelse naam van het platform. Komende week spreekt oprichter Lex Groenewegen in New York op de Property Portal Watch en aansluitend op Inman Connnect Real Estate. Zes Landen zijn inmiddels in voorbereiding voor implementatie van het platform bij de makelaarssites onder de naam placert.com.

Voorzieningen

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond