-

Podcast Tech M&A Insider: De kracht van Buy and Build voor tech-ondernemers

Tech M&A Insider is een Nederlandstalige podcast over het verkopen van tech- en softwarebedrijven. Wat moet je absoluut weten om een succesvolle exit te hebben met je bedrijf? Elke aflevering bespreek ik het laatste technieuws en neem een ‘deep dive’ samen met een expert.

Deze keer praat ik met Laurens Platteeuw. Hij is Investment Director van Holland Capital. In deze boeiende aflevering duiken we in de kern van de Buy and Build-strategie. Wat houdt dat nou precies is? Is het een optie voor techondernemers die hun bedrijf willen laten groeien of willen verkopen?

Buy and Build voor techondernemers: slim samenvoegen voor groei

De Buy and Build-strategie is een investeringsbenadering waarbij je een bedrijf laat groeien door middel van overnames en dit op een verantwoorde manier doet. In de markt heerst soms de “buy buy buy” mentaliteit, waarbij bedrijven zonder plan en structuur worden overgenomen, zonder voldoende aandacht te besteden aan de “build” fase.

In de podcast bespreken we waarom winstgevendheid de sleutel is tot waardering in de techwereld en hoe deze benadering de traditionele ‘hard groeien en verlies draaien’-mentaliteit heeft veranderd.

Expertise en tips

Laurens deelt zijn diepgaande expertise over de Buy and Build-strategie, waarbij hij de nadruk legt op verantwoord groeien en de juiste balans tussen ‘buy’ en ‘build’. We ontdekken wat er nodig is om deze strategie met succes uit te voeren, inclusief het identificeren van potentiële platformbedrijven, het creëren van een integratie-roadmap en het begrijpen van het menselijke aspect achter deze strategie.

Ten slotte biedt Laurens enkele waardevolle tips voor ondernemers die overwegen de Buy and Build-strategie toe te passen. Hij benadrukt het belang van grondige voorbereiding, effectieve communicatie met partners en het begrijpen van de waarde die deze aanpak kan bieden voor zowel henzelf als hun bedrijf.

Luister naar de nieuwste aflevering van Tech M&A Insider hieronder, of op de eigen website van de podcast, Spotify of Apple.

Over de auteur: Martijn van der Hoeden is CEO bij No Monkey Business.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond